Bildeserie

Bildeserie

OSLO: De sa snø, meteorologene. Og det ble det.

Vinterværet startet i går. Da sa meteorologene at det ville komme enda mer på torsdag.

I bildekarusellen øverst i saken kan du se hvordan det ser ut i hovedstaden torsdag morgen.

Les også: Venter enorme snømengder

Flere steder i Oslo er det så føyket at til og med utsikter er borte.

Nesten en halv meter

Snøen skal ikke bli liggende så lenge, men at det blir en skikkelig vinterdag på torsdag er sikkert og visst. Slik det ser ut klokken halv syv i Oslo, så virker det som om man kan spenne på seg skiene.

Det er meldt at snøen skal gå over til sludd i løpet av dagen, men det skla komme mellom 20-40 millimeter nedbør i Oslo. Dersom nedbøren kommer i form av snø, betyr det mellom 20-40 centimeter.

Kjøreforholdene kan være vanskelig noen steder, så kjør forsiktig.

Snø flere steder i landet

Det er ikke bare hovedstaden som har fått besøk av Kong Vinter. Snø er det meldt over store deler av Østlandet.

- Hele området Østafjells har snø i vente det neste døgnet. Mest kommer det langs kysten, fortalte meteorolog Siri Wiberg Horjen i går.

I Aust-Agder kan det komme hele 60 millimeter nedbør, i følge enkelte prognoser.

Det ser likevel ut til at det kun er onsdag og torsdag som byr på skikkelig vinter. Fra fredag blir det noe varmere igjen, og foreløpig er det spådd sol videre, med unntak av noe regn på fredag og på søndag.


Politiet: - Reis kollektivt


Politiet oppfordrer folk nå til å ta det med ro, eller velge kollektivt.

– Dersom man har dårlige dekk eller har lagt på sommerdekk, bør man reise kollektivt i dag, sier Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.


Buskerud-politiet opplyser at flere vogntog ble stående fast i snøværet i Spikkestadbakken på morgenen, men at alle nå er på vei opp.

Også i Sætrebakken satte et vogntog seg fast. En buss som kom etter forsøkte å kjørte forbi, men endte opp med å sette seg fast ved siden av.

Veien er nå totalt sperret, men sjåførene på stedet jobber med å få lagt på kjetting og håper å få komme seg raskt fra stedet, opplyser politiet.

Ved Elgskauåstunnelen kjørte også en bil av veien i morgentimene. Bilen har satt seg fast, men det er ingen materielle skader eller person skader.

I tillegg har to busser kjørt seg fast i Rustadveien mellom Slemmestad og Heggedal.