Gå til sidens hovedinnhold

Nå faller boligprisene

Startet året med nedgang.

Statistisk sentralbyrå (SSB) melder onsdag at boligprisene falt med 0,7 prosent i løpet av de tre siste månedene av fjoråret.

Prisutviklingen i denne perioden var dog blandet, da prisene på eneboliger og blokkleiligheter sank med 1,2 og 0,3 prosent, mens prisene på småhus steg med 0,1 prosent.

Falt etter oppgang
Men selv om prisene var svake i årets siste kvartal ble det allikevel en markant oppgang i 2012.

Samlet steg prisene med 6,7 prosent i løpet av året.

Prisene på blokkleiligheter økte med 9,0 prosent. Småhus og eneboliger hadde en prisøkning på henholdsvis 6,4 og 5,9 prosent.

Boligprisene i Trondheim og Trøndelag økte mest med 8,4 prosent. Vestlandet utenom Bergen, samt Agder og Rogaland utenom Stavanger, hadde lavest økning. Prisøkningen her lå på 4,7 prosent.

Boligprisutviklingen til SSB er imidlertid noe svakere enn hva Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) melder. De viser til en prisvekst i 2012 på 7,7 prosent.

Les mer: - Boligprisfesten fortsetter

Kraftig urbane økninger
I 2012 var prisene i storbyene i gjennomsnitt 60,9 prosent høyere enn i 2005.

Den kraftigste prisøkningen finner vi i Stavanger der boligprisene har økt med 106,4 prosent. Den laveste prisveksten blant storbyene hadde Bergen og Trondheim med henholdsvis 54,2 og 58,8 prosent. I Oslo var økningen på 63,3 prosent i denne perioden.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken