Og mest populært er det blant kvinner mellom 35-45 år.

Hos C-date er kvinner i 40-årsalderen den mest ettertraktede gruppen blant yngre menn. Dette viser at cougartrenden har slått rot også i Norge.

Cougarfenomenet
Cougarfenomenet er når kvinner dater yngre menn. Denne trenden skal ha blitt svært populær på den største Europeiske datingtjenesten C-date.

Totalt er økningen blant kvinnelige medlemmer i alderen 35-45 år på 58 prosent siden i fjor.

- Vi ser en sterk økning av kvinner i alderen 35 år og oppover som dater. Trenden er velkommen ettersom at flere yngre menn leter etter kvinner akkurat i denne aldersgruppen, sier Michael Bæk, markedsansvarlig for C-date.no i en melding til Nettavisen.

Cougartrenden skal derimot ikke være noe nytt i utlandet, da man har sett store Hollywoodkjendiser som Demi Moore, Madonna og Cameron Diaz startet trenden med å date yngre menn.

Men nå ser man denne trenden tydelig på den norske datingfronten.

Les også: Dateapp tar Norge med storm

- Enkelt å finne nye eventyr på nett
C-date oppgir i en melding at det kan være mange forklaringer på hvordan denne trenden har slått rot i Norge. En av dem er biologi, ettersom kvinners seksualitet utvikles på en annen måte enn mannens. Selv den kulturelle aksepten har en stor betydning for utviklingen. C-date tror fenomenet har blitt mer akseptert og vanlig enn tidligere fordi kjendiser stått frem som eksempler på trenden.

- Takket være casual datingsider har det aldri vært så enkelt som nå å finne nye spennende romantiske eventyr. Mange av våre medlemmer ser etter lekne og eksperimentelle forhold uten forpliktelser, og utenfor konvensjonelle grenser, sier Bæk.

Forventer rekordår
C-date er Europas største nettjeneste for casual dating. Med casual dating mener man dating uten forpliktelser, som er ukomplisert, oppfriskende og tilfredsstillende.

Datingtjenesten forventer at 2014 skal bli et rekordår. Dette fordi de venter en vekst på 24 prosent i Europa og 15 prosent i Norge.

I dag har C-date over 380.000 medlemmer i Norge, hvorav 38 prosent er kvinner over 35 år.

- At vi ser en stigende tendens spesielt i Skandinavia, med modne kvinner som målbevisst går etter det de vil ha, er ingen tilfeldighet. Kvinnene i nord har alltid vært veldig selvstendige og individualistiske. Det hilsen C-date kun velkommen. Det er en positiv trend at kvinner tør å handle selv og oppfylle deres egne behov fremfor andres, sier Bæk til Nettavisen.