Gå til sidens hovedinnhold

Nå har de nådd 100.000.000

Ylvis rocker YouTube.

(SIDE2): Er du lei Ylvis og deres The Fox, bør du bare smøre deg med tålmodighet. Med den hastigheten videoen sprer seg verden rundt, er det garantert ikke noe man blir kvitt så lett.

Faktisk ses den flere millioner ganger - hver dag.

Det betyr at de i løpet av ganske få timer har de passert den magiske grensen på 100 millioner visninger på YouTube.

Det er gutta selv bra fornøyde med.

- Oi! Hundre millioner! Det er jo det samme som én milliard. Det er fantastisk, sier Vegard Ylvisåker.

Lillebror Bård er målløs.

- Jeg er målløs,.

I Youtube-sammenheng er det ganske unikt - ikke nødvendigvis antallet, for de må nok se seg kraftig slått av andre artister. Artister som Lady Gaga er svært populære, det samme gjelder Beyonce, Rihanna, Miley Cyrus og Britney Spears osv., osv - flere av dem er sett flere hundre millioner ganger.

Nesten to milliarder

Men med tanke på hvor lang (eller kort, mer presist) tid The Fox-videoen har ligget ute på nett, er det rett og slett fantastisk gjort av den norske duoen. The Fox har hatt en langt raskere økning i antall visninger, enn det nevnte Gangnam Style hadde i starten. Ylvis' video har vært ute i 36 dager. Psy brukte hele 51 dager på å få like mange visninger.

Siden den ble lagt ut 3. september, har den også medført at Bård og Vegard Ylvisåker får opptre i amerikanske talk shows og på scener foran tusener av amerikanere. Vi snakker Ellen DeGeneres, Jimmy fallon og Carson Daly. I tillegg blir gutta interjvuet til lørdagens store portrett i New York Times, skriver ba.no .

LES MER: BRANSJEEKSPERT: - YLVIS BURDE VÆRT I USA NÅ

De gjør det også bra på hitlistene, både her og i USA. Både Billboard og iTunes har fått merke at de brødrene med skarre-R er blitt populære - de ligger på henholdsvis 8. og 9. plass.

Merkenavn

Gutta har også søkt om varemerkeregistrering på «What does the Fox say». 26. september ble det registrert flere søknader i Patentstyrets base, blant annet på dataspillprogrammer, kontorrekvisita og julepynt.

Planen er å tjene på suksessen kommersielt. Brødrene og deres manager Jørgen Thue har allerede fått flere henvendelser når det gjelder bruken av den populære setningen.

- Enkelte ideer har vært gode, mens andre har vært mindre bra. Vi ønsker å produsere produkter som faller naturlig inn under vår virksomhet - som T-skjorter og lignende, sier Thue til VG, og bekrefter at de ser hele verden som sitt marked.

HTML EMBED

På toppen av Youtube-lista over mest sette, troner fremdeles Psy og hans Gangnam Style. Den ble lagt ut 12. juli 2012, og er i skrivende stund sett snart 1,8 milliarder ganger (!).

Den nådde toppen av lista for snart et år siden, da den danket ut Justin Bieber og Baby (hvis video er regissert av en nordmann, hey, nemlig Ray Kay). Den har nå drøye 900 millioner visninger, men ble lagt ut for såpass lang tilbake siden som i februar 2010.

Drar med de andre

Ylvis andre videoer har også fått et oppsving som følge av interessen for The Fox.

Deres siste, The Cabin, ble lagt ut for tre uker siden, og er allerede sett over en halv million ganger. Det som av mange regnes som deres beste, Stonehenge, er sett sju millioner ganger. Someone Like Me har snart nådd seks millioner.

Til sammen er Ylvis' 11 musikkvideoer sett over 118 millioner ganger.

LES OGSÅ: Hva tjener Ylvis på Youtube?

TVNorges YouTube-kanal har i løpet av den siste måneden rundet 340.000 abonnenter, og i helgen hadde «The Fox» for første gang over fire millioner visninger daglig.

- Dette er en gigantisk milepæl. Vi er utrolig stolte av Bård og Vegard, og det er ganske absurd at det som opprinnelig var tenkt til å fylle fire minutters sendeflate av I kveld med YLVIS nå når så bredt ut og får en så suveren mottakelse, sier programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Eivind Landsverk i en pressemelding.

Se alle videoene nederst i artikkelen!

At Ylvis blir like stor som Psy, gjenstår selvsagt å se. Oddsen har de dog ikke på sin side. For selv om Ylvis har innfridd når det gjelder å nå 100 millioner, veddes det nå om de når 250 millioner.

- Etter at odssspillene ble lagt ut for noen dager siden, har veddemålene nærmest stått i kø. De fleste tror 100 millioner Youtube-vinsinger nås før 20. oktober, og vi har måttet senke oddsen på om ”The Fox” passerer en kvart milliard visninger innen årsskiftet – og på spillet om den vil passere ufattelige 1 milliard visninger, sa PR-manager Kyrre Merg i Unibet for en ukes tid siden.

Det gjenstår å se, altså.

100.000.000

For å prøve å sette tallet 100.000.000 litt i perspektiv - som hvor latterlig stort det er, skal du få noe å sammenligne med. Irrelevant informasjon for Ylvis og The Fox, men muligens litt moro for dem som bryr seg om (u)interessante fakta.

*100 millioner er så mange ganger Bibel-appen «Youversion Bible App» er lastet ned. Det tallet er fra i sommer, så det er noen flere nå - men samtidig har appen vært tilgjengelig en god det lenger enn The Fox - siden 2008. Målet er å bli større enn Facebook, har en amerikansk pastor uttalt.

*Det er samme antall kroner som helseminister Jonas Gahr Støre vil bruke på «tidenes beste sykehusbudsjett», da de rødgrønne la fram sitt siste forslag til statsbudsjett for noen uker siden.

*Også pengemessig er det samme beløp som Manchester United bød - i pund - for Tottenhams Gareth Bale. Han endte for 14 millioner pund mindre i sin favorittklubb Real Madrid.

*Det er ikke ofte man snakker om så store tall, unntatt når det gjelder penger. Som 100 millioner dollar - beløpet en gjeng Citigroup-meglere klarte å tape i løpet av én dags handel. Det gjorde de faktisk 15 ganger i løpet av fjoråret. (Det skal legges til at de også dro inn over 100 millioner 55 ganger).

*Her hjemme taper kollektivselskapet Ruter rundt 100 millioner kroner i året på at folk sniker på bussen, trikken og tbanen.

*Nordmenn krasjer for 100 millioner ganger hvert år - i utlandet.

*Om 100 millioner år vil Asia og Nord-Amerika støtte sammen, mener forskerne. De to kontinentene beveger seg mot hverandre i en hastighet som tilsvarer det en fingernegl vokser.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken