Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du slåss uten smerte

Boksing er veldig god trening. Nå kan du denge løs uten at motstanderen må ta telling.

LAS VEGAS (Nettavisen): Nintendos Wii-konsoll har hatt ekstrem suksess med et system der brukeren skal aktiviseres så mye som overhodet mulig.

Sony har også testet ut dette markedet til en viss grad med sitt EyeToy.

Men nå kommer det en ny konkurrent inn på dette fysiske spillmarkedet, og Nintendo har god grunn til å skjelve litt.

Tre dimensjoner
Selskapet 3DV har utviklet det de kaller ZCam. Som navnet antyder er dette et kamera som ikke bare forholder seg til to dimensjoner (x og y-aksen) men også z-aksen. Eller sagt mye enklere: Det er et kamera som på en nøyaktig måte kan registrere bevegelser i alle retninger. Sonys EyeToy kan bare forholde seg bevegelser i to dimensjoner.

HER KAN DU SE VIDEO AV SPILLET.

Dette åpner for en rekke spennende muligheter, og da særlig innenfor spill. På CES viser selskapet frem kameraet i kombinasjon med et boksespill - noe lignende det som finnes til Wii.

Forskjellen er at med ZCam trenger du ikke holde noen kontroller i hånda for å bokse. Kameraet registrerer alle dine bevegelser. Både dine bevegelser sideveis, når du dukker - og ikke minst når du slår. På skjermen får du et lite "spøkelsesbilde" som ligger over motstanderen slik at du skal vite hvor du er i forhold til hans slag.

I løpet av året
Resultatet har blitt et fantastisk morsomt, og ikke minst fysisk slitsomt spill. Nettavisen har fått gleden av å teste ut konseptet, og vi er svært imponert over hvor nøyaktig og godt det virker.

ZCam kan også brukes til å styre Windows på en helt vanlige måte ved hjelp av fingrene dine - i litt Minority Report-stil.

Dette herlige kameraet skal komme på markedet i løpet av året, og 3DV forteller til Nettavisen at de regner med å levere flere spill med kameraet.

200 dollar
Kameraet er for øvrig USB-basert og vil i første omgang kun være tilgjengelig for datamaskiner, ikke konsoller. Prisen er foreløpig ikke klar, og antall spill vil helt sikkert påvirke det i stor grad, men en pris på godt under 200 dollar blir antydet.