Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer Amy igjen

Amy Winehouse har solgt ut Rockefeller fredag kveld, men norske fans får en ny sjanse til sommeren.

(SIDE2:) Winehouse spiller både på «Først og sist» på NRK1 fredag kveld, og deretter på Rockefeller. Konserten er utsolgt, men i dag slapp Hovefestivalen nyheten om at hun skal spille på Tromøya i Arendal i sommer. I tillegg spiller R&B-stjerneskuddet på Øyafestivalen i august.

- Et friskt pust
- Winehouse er et friskt pust fra England. Hun leverer moderne popmusikk inspirert av soul, jazz og hip hop. Hun har også en personlighet av dimensjoner, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

23 år gamle Amy Winehouse er kjent for norske radiolyttere for singelen «Rehab». I et intervju med Side2 i høst sa sangerinnen at sangen handler om hennes perioder med kjærlighetssorg og depresjoner.

- Manageren min tok meg med til en rehabiliteringsklinikk. Terapeuten spurte: «vet du hvorfor du er her?». Jeg svarte: «jeg er ulykkelig forelsket og jeg drikker fordi jeg er deprimert». Han sa at jeg ikke er noen alkoholiker, og jeg sa takk for praten og gikk, sa Amy til Side2.

Les hele intervjuet: - Jeg tar ikke dritt fra noen

Tekster som terapi
Amy Winehouse er kjent for å være dønn ærlig i sine tekster, og blottlegger sine depresjoner, rusproblemer og spiseforstyrrelser i sine tekster. Helt problemfritt, ifølge den tøffe unge damen.

- Det er faktisk terapi for meg. Når jeg skriver om vanskelige ting er det ute av systemet. Så snart jeg har fått noe ut av systemet bryr jeg meg ikke mer, forklarte Amy overfor Side2.

«Rehab» nådde nylig en 8. plass på VG-lista, og ligger fortsatt høyt på norske radio- og salgslister. Hjemme i Storbritannia gikk hun opp på førsteplasseringen på hitlistene med platen «Rehab».

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren