STORO: Onsdag vedtar bystyret planen for Vitaminveien 11, og dermed er det duket for et massivt byutviklingsprosjekt på tomta bak Storo senter, der Plantasjen ligger i dag.

- Det er fantastisk at vi får både kinoen og 10.000 kvadratmeter boliger, arbeidsplasser, barnehage, treningssenter og serveringstilbud til området Nydalen-Storo, som i dag stort sett er grått og preget av trafikk og butikker. Jeg gleder meg allerede til det står ferdig, sier Høyres fraksjonsleder for byutvikling, Maren Malthe-Sørensen.

For når bystyret nå har vedtatt planen, skal ting skje fort. Allerede om to år skal det som blir Norges største kino - med totalt 11 saler - stå klar.

Les også: Slo ned medpassasjer for bollespising på bussen

Glad for park
I tillegg legges det opp til 150 boliger på totalt 10.000 kvadratmeter. Den høyeste boligblokken blir på tolv etasjer, mens de andre ligger på mellom seks og åtte etasjer.

På området blir det også treningssenter, kontorer og annen næringsvirksomhet. Og selvsagt også en park.

- Jeg har veldig tro på at et sted som Storo utvikles, og da mener jeg at det er veldig positivt at vi får på plass denne parken. Det bygges også skole og studentboliger i området, så her er det mange som vil få glede av en slik park, sier Malthe-Sørensen.

Les også: Oslos «hippeste gate» får en solid ansiktsløftning

Bevarer fabrikk
Selv om det skal bygges mye nytt på området, legges det også opp til bevaring. Den gamle slipesidefabrikken fra 1917, der SATS holder til i dag, skal bevares.

- Slipeskivefabrikken får en mye bedre beliggenhet enn i dag, når den får en flott ny park som nabo. Det betyr også at vi beholder litt av sjelen, fra da Nydalen var et industrisamfunn, sier Malthe-Sørensen.

Les også: - Elevene på Tøyen har ikke råd til organisert idrett

Kino større enn en låvevegg
Likevel er det IMAX-kinoen som nok vil vekke største oppmerksomhet for byens befolkning. Ifølge SF Kino, som skal drifte kinoen, vil man her få filmopplevelser av de sjeldne.

IMAX, som er verdens største digitale filmformat, innebærer at det vil vises film på lerret større enn en låvevegg.

- Dette gjør oss i stand til å gi publikummet fabelaktige kinoopplevelser, sa direktør i SF Kino Ivar Halstvedt i en pressemelding, da det ble kjent at kinoen skulle bygges.

Med 11 saler og Norges første digitale IMAX-kino vil senteret ha et tilbud til alle kinoentusiaster og bli unikt i Norden.

- I tillegg til filmopplevelsen vil publikum få komfort i en helt ny klasse, med brede stoler og stor benplass mellom radene. Publikum skal virkelig kunne nyte kinobesøket og vite at uansett hvilken film de vil se, så skal de kunne finne den på Storo Kinosenter, sier Halstvedt.

Les også: Hjemløse Willy (1,5) har kjærlighetssorg