Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer det vi har ventet på

Lamborghini har startet å lage spesialversjonene av sin nye superbil - med enda mer krefter.

Lamborghini er et selskap som ikke har veldig mange strenger å spille på. De har i utgangspunktet bare et par biler i stallen sin, og de byttes ikke ut ofte. Da de for eksempel byttet ut Murciélago, hadde bilen vært i produksjon i ti år, mens lillebror Gallardo nå er i sitt ellevte år.

Det den tysk-italienske superbilprodusenten derimot er bedre på enn de fleste, er å lage et stort antall videreutviklinger og spesialversjoner av sine biler, og nå har tiden endelig kommet for at Aventador får sin første oppgradering.

Les også: Slik er den nye Lamborghinien

Bilen skal offisielt avdukes på bilmessen i Shanghai, men allerede nå er bildene lekket ut på nett.

Den nye spesialversjonen har fått det klingende navnet Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition, og kommer i forbindelse med bilprodusentens 50-årsjubileum.

Lamborghini har presset ut 20 hestekrefter ekstra fra V12-monsteret under panseret, og bilen blir med dette den første bilen fra selskapet som offisielt har over 700 hestekrefter på den «riktige» måten å telle hestekrefter på. Lamborghini sverger nemlig til hestekraftbetegnelsen PS (Pferdestärke), og 720 PS tilsvarer 710 hestekrefter (bhp).

Spesialversjonen skal nå 0-100 på 2,9 sekunder, men er faktisk en anelse tregere enn originalbilen. Toppfarten er «bare» 347 km/t. Årsaken skal være at bilen er utstyrt med et marktrykkskit i karbon som skal være 50 prosent mer effektivt enn det som sitter på bilen som standard.

Bilen blir i utgangspunktet elvert i en nydelig gul og svart innpakning, og produksjonen skal være begrenset til 100 eksemplarer.

Når de er solgt, antar vi at noe enda heftigere dukker opp.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken