Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må dere holde kjeft!

LO-topp raser mot Ap-representant Rolf Terje Klungland etter drapstrusselen mot Gerd-Liv Valla.

Leder Sture Arntzen i Handel og kontor sier Ap-representant Rolf Terje Klungland og hans kumpaner må «holde kjeft» etter at det kom en drapstrussel mot Gerd-Liv Valla.

NA24 - din næringslivsavis

Det var mandag ettermiddag Gerd-Liv Valla mottok en drapstrussel fra en anonym person.

Flere LO-topper er bekymret for LO-lederen, og nå kommer kritikken mot de argeste av hennes kritikere - og da siktes det ikke til varslerne Ingunn Yssen og Berit Reiss-Andersen.

TV 2 Sumo: Fortsatt uro i LO

- Hiver seg på bølgen
- For det første er trusselen et varsku om at media bør dempe seg, sier leder i Handel og kontor (HK), Sture Arntzen, og viser blant annet til bruken av «anonyme kilder som sprer møkk».

- Det fins en del gærninger i samfunnet, og de henter ofte sin informasjon fra media. Så er det også en del politiske krefter som hiver seg på bølgen, og som er med på å skape den type uro som setter i gang svingninger hos den type mennesker, sier HK-lederen.

- Hvem er disse politiske kreftene?

- Det gjelder egentlig alle politiske avskygninger, som mener fagbevegelsen ved LO har for stor innflytelse og vil ramme den gjennom LO-leder Gerd-Liv Valla.

Arntzen bekrefter overfor NA24 at han - som sin forbundslederkollega Øystein Aslaksen i Lokomotivmannsforbundet - sikter han spesielt til stortingsrepresentanter for Arbeiderpartiet.

«Tida er inne for å holde kjeft»
Selv om han presiserer at Ap-gruppen, frontet av stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland, er meningsberettiget, reagerer Arntzen kraftig på styrken i utfallene mot Gerd-Liv Valla.

- Jeg syns de har brukt en arena som er for svær i forhold til sakens dimensjoner.

- På hvilken måte?

- De har terpet og terpet. Overalt i media hvor de har fått plass har de dukket opp. Nå må de besinne seg. De har fått frem sitt budskap, tida er inne for å holde kjeft.

- Kameraderi
Det har foreløpig ikke lyktes NA24 å komme kontakt med Rolf Terje Klungland for en kommentar til kritikken fra Arntzen.

Da han rett forut for drapstrusselen ble bedt om å slutte å blande seg i diskusjonen i LO, svarte han følgende:

- Jeg har vært medlem i LO i 26 år, og går ut ifra at medlemmene fortsatt har lov til å si hva de vil om ledelsen, men jeg er slettes ikke sikker på det. Det er mye som tyder på at kameraderiet står høyere enn idealene.

Reklame

Nå stiger strømprisen igjen - slik kutter du regningen