Gå til sidens hovedinnhold

Nå senker DnB renten

- Ikke på grunn av press fra kunder og politikere, understreker banken overfor NA24.

- Vi senker overhodet ikke renten på grunn av presset som har vært den siste tiden, understreker kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB Nor til NA24.

NA24 - din næringslivavis

Han understreker at banken senker renten på bakgrunn av fallende pengemarkedsrente gjennom uken.

Kutter en halving
DnB Nor har besluttet å sette ned renten på boliglån med 0,50 prosentpoeng med virkning fra 30. november.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i pengemarkedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Det er dette vi har sagt hele tiden, sier Bentestuen.

Les også: Postbanken kutter renten
Les også: Sparebank kutter renten

Les også: Danskene kutter renten

Han understreker også at DnB har lovet å komme på banen så raskt forholdene gjør det mulig.

- Vi har måttet se an utviklingen i pengemarkedet, og denne uken har pengemarkedsrenten falt betydelig. I dag har den vært helt nede i 6,28 prosent. Samtidig ser vi dramatiske rentekutt både i Storbritannia og i EU i dag. En skal vel langt tilbake i tid for å finne et rentekutt på 150 basispunkter, som Bank of England utførte tidligere torsdag, sier Bentestuen til NA24.

Beste rente: 6,75
Kommunikasjonsdirektøren poengterer overfor NA24 at dette kan anses som tydelige signaler som gjør at DnB Nor har trygghet for å gjøre denne justeringen.

Beste boliglånsrente vil etter endringene være 6,75 prosent.

Det er imidlertid ikke alle som får tilgang til denne rentesatsen, men det gjelder i alle fall for «gode kunder» som låner innenfor 75 prosent sikkerhet på to millioner og for førstehjemslånere.

- Hadde vært uansvarlig
Dermed følger DnB Nor etter mange av de andre bankene som den siste tiden har kuttet renten.

- Men det kommer som sagt ikke på grunn av presset vi har hatt mot oss. Dersom vi skulle drevet Norges aller største bank på bakgrunn av kritikernes meninger, hadde det vært helt uansvarlig bankdrift. Derfor har vi avventet pengemarkedsutviklingen, sier han til NA24.

Innskuddsrentene på sparekonti for personkunder i DnB NOR reduseres med inntil 0,50 prosentpoeng. I bedriftsmarkedet er rentereduksjonen på 0,50 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 12. november 2008 for nye boliglån. Endringene i innskuddsrenter for personkunder gjelder fra 8. desember 2008.

Misfornøyde kunder og politikere
Den siste uken har politikere, fagforeninger, forbrukermyndigheter og ikke minst låntakere rast mot Norges største bank, DnB Nor.

Banken timet sin siste renteheving katastrofalt dårlig, og økte utlånsrenten med 0,3 prosent fredag, bare to dager etter at Norges Bank kuttet styringsrenten med nye 0,5 prosentpoeng.

Dette fikk finansminister Kristin Halvorsen (Sv) til å gå hardt ut mot Norges største bank, der staten eier hele 34 prosent.

- DnB Nor har ikke annet valg enn å sette ned renten, sa Halvorsen på pressekonferansen på Statsministerens kontor.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken