Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil vi ha luksusferie

Luksusferie er ikke bare bryllupsreiser. Nå betaler vi gjerne litt ekstra for ferien hvert år.

(SIDE2): Vi reiser langt og det skal være litt luksus når nordmenn drar på ferie. Det skal være bekvemmelig for hele familien.

Vi vil bo bra i Thailand, ha alt tilrettelagt på Maldivene og bruke ekstra penger på safari i Sør-Afrika.

Alt inkludert
- Nordmenn vil gjerne ha en ekstra hotellstjerne og reiser der alt er inkludert er populært, forklarer informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett hos Star Tour.

For bare noen år siden var det ikke så mange som hadde tro på «all inclusive» som et alternativ for charterturistene. Nå er tilbudet virkelig etterspurt, særlig blant barnefamilier som vil ha kontroll på totalkostnadene.

- Tidligere var det svenskene som reiste langt, mens vi ville ha det mer luksuriøst. I det siste har vi nærmet oss svenskene og de vil ha det komfortabelt som oss, sier Larsen-Vonstett.

Mer akseptert
- I tillegg til bedre hotell, bruker vi mer penger på spa, leiebil og mer service. Dette forbruket er mer akseptert nå, samtidig vil vi ha mest mulig igjen for pengene.

Hos Star Tour er uspesifiserte charterturer en veldig liten del av salget. Antallet turer av denne typen har gått ned fra 15 prosent i 2004 til rundt 2 prosent i år.

- Folk blar opp for å få akkurat det man ønsker seg. I tillegg er eksotiske reiser i vinden, og det koster mer, presiserer Larsen-Vonstett.

Tendensen viser at 40.000 kroner for en ferietur ikke er så avskrekkende for en familie.

Godt 5-stjerners marked
Select Tavel startet opp for seks år siden og har bare satset på de mer luksuriøse reisene. Et 5-stjerners marked som bare har de beste hotellene.

- Vi skiller oss ut fra de andre reiseselskapene og merket i oppstarten her i Norge konsekvensen av terrorangrepene 11. september. De siste årene har det gått mye bedre på grunn av den gode økonomien i hele Skandinavia, sier daglig leder Dag Åge Karlsen til Side2.

Han tror deres kombinasjon av destinasjoner og komfort friser flere og flere. Luksusreisene Select Travel tilbyr er også populære blant barnefamilier. Det er ikke lenger bare spesielle anledninger som får folk til å dra på luksusferie.

- Kombinasjonsferie med safari og spa er også fordyrende elementer som vi nå tar oss råd til, mener Karlsen.

Les også: