NA24.no

FAVORITT PÅ TWITTER: Her er Erna Solberg under Høyres presselunsj i forbindelse med partiets landsmøte i Oslo kommende helg.
FAVORITT PÅ TWITTER: Her er Erna Solberg under Høyres presselunsj i forbindelse med partiets landsmøte i Oslo kommende helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

@erna_solberg er twitterdronningen

Knuser @jonasgahrstore på sosiale medier.

På Twitter er det Erna som er stjerna. Statsministeren er Norges desidert beste tvitrer i kategorien «politikk».

Det viser en undersøkelse bemanningsbyrået Hammer & Hanborg har utført blant 757 kommunikasjonsfolk.

– Det som kjennetegner vinnerne er at de er profesjonelle, til tider personlige, og så har de en fornuftig bruk av humor, sier partner Trine Larsen i Hammer & Hanborg til Nettavisen.

På topplisten er det ikke stor avstand ned til andreplassen. Nato-toppsjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg har en fjerdedel av stemmene.

Jonas bør lære av Jens

Men Erna Solberg kommer til kort i antall følgere på Twitter. Stoltenberg har 316.000 tilhengere. Over dobbelt så mange som hun kan vise til.

Statsministerkandidat og Ap-leder Jonas Gahr Støre har til sammenligning «bare» 64.000 følger.

– Jens Stoltenberg har alltid vært profesjonell og personlig, og brukt humor hele veien. Det er kanskje noe Jonas Gahr Støre bør lære av, men vi ser tegn til bedring, så han klarer seg nok bedre til neste år, slår Trine Larsen fast.

Tobakksarving er favoritt

Blant næringslivslederne er det tobakksarvingen Johan H. Andresen som regjerer på Twitter, tett fulgt av administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, bedre kjent @tinteguri.

BRUK HUMOR: Men Trine Larsen i Hammer & Hanborg advarer mot overdreven bruk morsomheter på Twitter.

Topplasseringen blant næringslivslederne overrasker Trine Larsen i Hammer & Hanborg.

– Men etter å ha analysert Twitter-meldingene til Johan H. Andresen, ser vi at han er flink til å ta en aktiv rolle i samfunnsdebatten. Han tør å ha meninger, og det gjør at han når igjennom, sier Larsen.

Petter Stordalen tar tredjeplassen på listen, men er langt unna Andresen og Traaseth i oppslutning i undersøkelsen.

Politiet lykkes med poesi

Innen offentlig sektor er det Oslopolitiet som er den beste tvitreren, og også her kommer Anita Krohn Traaseth på andreplass.

– Det var ikke så overraskende at Oslo-politiet vant denne kategorien. De balanserer profesjonalitet og humor. De viser også de behersker sjangeren poesi, sier Larsen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere