NA24.no

- Solskjær var aldri en gigant

- Det er mye lettere for en spiss å oppnå heltestatus, enn for stoppere som Berg og Johnsen, sier Egil Drillo Olsen om Ole Gunnar Solskjær.
- Det er mye lettere for en spiss å oppnå heltestatus, enn for stoppere som Berg og Johnsen, sier Egil Drillo Olsen om Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tor Richardsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Henning Berg, Ronny Johnsen og John Carew var mye bedre fotballspillere.

Egil Drillo Olsen er klar i sin tale i forbindelse med «Det store intervjuet» i Nettavisen.

Les også: Hunden kostet Drillo 20 millioner

Norges kanskje mest meritterte fotballspiller gjennom tidene, og i hvert fall mest kjente, Ole Gunnar Solskjær, var aldri en gigant på fotballbanen.

- Solskjær fikk en heltestatus, fordi han er den han er. Han ble et symbol på klubblojalitet, sier Egil Drillo Olsen til Nettavisen.

- Men vi hadde jo spillere som Henning Berg, Ronny Johnsen og ikke minst John Carew, som var mye bedre fotballspillere, men oppnådde aldri den samme heltestatusen.

DEADLINE DAY DIREKTE: Følg all moroa her!

- Fortjener all rosen
- Det er mye lettere for en spiss å oppnå heltestatus, enn for stoppere som Berg og Johnsen.

- Enkelte hevder at Solskjær var oppskrytt, ligger det noe i det?

- Han fortjener all den rosen han har fått, men han ble aldri den giganten på det norske landslaget som John Carew var i perioder.

- Myggen, Solskjær og Rekdal var ikke de raskeste. Dersom de hadde slått igjennom i dag, ville de nådd opp internasjonalt?

- Det blir litt håpløst, for fotballen blir bedre og bedre. I sin tid så var Myggen genial og Solskjær var en meget bra spiller, men Solskjær ble ikke en internasjonal stjerne, selv om han spilte på et vanvittig stort fotballag.

I sin tid så var Myggen genial, sier Egil Drillo Olsen om en av Norges beste spillere gjennom tidene, Erik Myggen Mykland.


Drillo trekker frem at kommer du deg til Premier League, enten som spiller eller trener, så blir du internasjonal kjendis. Og selvfølgelig i enda større grad hvis du spiler for lag som Manchester United og Chelsea.

- Rett etter at jeg hadde vært i Wimbledon, var jeg i Kambodsja. På hotellet stoppet en fyr og sa: «Olsen!» Jeg holdt på å dette av stolen, og spurte om det var noen andre nordmenn han kjente til. Flo og Solskjær kjente han godt til. Også en annen som jobbet der pekte på meg og sa: «Olsen!» Der nede sendte de Premier League til alle døgnets tider, og det var den gang.

DEADLINE DAY DIREKTE: Følg all moroa her!

- Carew fikk mye gratis
Hvor stor Carew kunne blitt, hadde han ført en annen livsstil, vil man aldri få svar på, selv om han var en gigant til tider, både på det norske landslaget og på klubblagene han har spilt for.

- Men kunne han blitt større hadde han hatt en annen livsstil?

- Mange har stilt det spørsmålet. Det er klart at han fikk mye gratis fra naturens side. Han var kjempehurtig og sterk som en bjørn. Det er ikke sikkert at hadde vært så veldig mye bedre om han var treningsnarkoman.

- Det handler om å være seg selv. Det er som med «Myggen». Det er det vanskelig å si noe klart om. Utgangspunktet til Carew var til de grader det aller, aller beste, i motsetning til John Arne Riise, som har vært beintøff med seg selv, og som har fått veldig mye ut av et utgangspunkt som ikke var all verden.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere