NA24.no

- 500.000 kan tape på skatten

Sist oppdatert:
Skatteeksperter er kritiske til Skatteetatens nye regler.

Det skriver VG.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen er at Skatteetaten har endret reglene for levering av selvangivelsen. Fra i år trenger du faktisk ikke å levere den.

Nå frykter skatteeksperter at en stor gruppe nordmenn skal gi blaffen i hele selvangivelsen. En undersøkelse fra Synovate MMI fra i fjor viste nemlig at 500.000 nordmenn, 14 prosent av befolkningen, brukte fem minutter eller mindre på selvangivelsen.

-Skatteetaten vet nesten alt om deg som kan øke din skatt. Informasjonen om det som kan gi deg lavere skatt er det ikke samme fokuset på. Dessverre så er det nok slik at når folk får muligheten til ikke å forholde seg til selvangivelsen i det hele tatt, så vil mange sitte helt stille. Men det er fremdeles slik at du er helt ansvarlig for alt som står på den, sier skatteekspert i Dine penger, redaksjonssjef Carsten Pihl til VG.

Pihl støttes av Skattebetalerforeningens administrerende direktør, Jon H. Stordrange.

-Sannsynligheten for at mange av disse 500.000 i det hele tatt ikke vil se på selvangivelsen i år er dessverre svært stor. Det er dermed stor risiko for at de kan ha mistet fradrag til barnepass, ekstraordinære sykdomsutgifter, renter på private lån, eller avdekket rene feil eller mangler i de forhåndsutfylte tallene, sier Jon H. Stordrange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere