NA24.no

(Scanpix)

- 600 tyske turister ødela familieferien

Sist oppdatert:
Mann fikk erstatning etter å ha bodd på samme hotell som tyskere. Nå slår tyske medier tilbake.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En engelskmann er i det britiske rettssystemet tilkjent erstatning fordi det var for mange tyske gjester på hotellet han bodde på under ferien.

NA24 - din næringslivsavis

Britiske domstoler må virkelig ha såret tysk stolthet da turisten David Barnish fikk 750 pund eller litt over 7.500 kroner i kompensasjon fordi det var for mange tyske turister på det greske feriehotellet han bodde på i august i fjor.

Nå slår de tyske tabloidavisene tilbake med tips om hvordan du kan unngå engelskmenn i sommer. Rådet har med fotball å gjøre, ifølge Der Spiegel.

Alt var organisert på tysk
Barnish saksøkte ferieoperatøren Thomson fordi firmaet ikke hadde opplyst han om at det på Grecotel Resort på ferieøya Cos var okkupert av tyskere - mer enn 600.

Kun 25 av totalt 700 gjester på hotellet var engelskmenn. Barnish hadde betalt 4.000 pund eller i overkant av 40.000 kroner for ferien. Han hevdet familien ikke var i stand til å ta del i underholdning eller barneaktiviteter på hotellet fordi alt var organisert på tysk.

«Gale briter»
Responsen fra tyske tabloidaviser lot ikke vente på seg: «De er gale disse britene», skrev Bild og Express.

Bild publiserte også en liste med seks hoteller, inkludert Magaluf i Mallorca, som hyppig blir brukt av engelske turister: «Hvis du ikke vil møte engelskmenn, unngå disse stedene!», advarte avisen.

I tillegg publiserte avisen bilde av to engelskmenn på ferie. Begge drikker øl, og den ene har tatoveringer og en imponerende ølmage.

Bild siterer turoperatører som uttaler at tyske turister ikke kan forvente tilsvarende kompensasjon dersom de skulle komme over britiske horder på sitt hotell.

- Jeg er ikke rasist. Jeg ville ikke likt å tilbringe familieferien på et hotell om det så var overfylt med engelske turister, franske, spanske eller hvilken som helst nasjonalitet. Men alt fra hotellinformasjon, gjester, språket hotellstaben snakket, var på tysk, sier Barnish til Daily Telegraph.

Okkuperer solsenger
Forholdet mellom britiske og tyske turister på ferie er tradisjonelt ikke alltid like lett. Noe av grunnen kommer av tyskere kaprer solsenger ved å henge håndkleet sitt over dem. Barnish bekreftet at hver eneste solseng på hotellet hadde et håndkle over seg.

Den tyske tabloidavisen Express lot sitt sinne få utløp ved å strø salt i såret om at Engeland ikke har kvalifisert seg til fotball EM, som åpner i Østerrike og Sveits neste uke: «Kjære briter, fra og med neste uke så vil dere får strendene for dere selv. Vi er da i fotball EM», skrev avisen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere