*Nettavisen* Økonomi.

- 6000 drept i Libya

Foto: MAHMUD TURKIA (Afp)

Menneskerettighetsorganisasjon hevder 6000 mennesker er blitt drept i det libyske opprøret.

02.03.11 18:14

Minst 6.000 mennesker er blitt drept i Libya i opprøret mot Muammar al-Gaddafi, ifølge organisasjonen Den libyske menneskerettighetsligaen, melder nyhetsbyrået AFP.

- Antall ofre i hele landet er 6000, sier talsmann for organisasjonen, Ali Zeidan, til journalister i Paris onsdag.

- 3000 drept i hovedstaden
Ali Zeidan sier 3000 mennesker er blitt drept i hovedstaden Tripoli og 2000 er drept i byen Benghazi, som er under opposisjonens kontroll. Ytterligere 1000 mennesker har mistet livet i andre libyske byer.

- Det er hva folk har fortalt oss, men det kan være flere, sier han.

Tidligere har FNs generalsekretær Ban Ki-moon anslått nærmere tusen drepte i opptøyene. Andre uoffisielle kilder har imidlertid operert med langt høyere tall.

Samtidig har Den internasjonale straffedomstolen besluttet å granske situasjonen i Libya, melder CNN. Domstolens anklager Luis Moreno-Ocampo skal undersøke om Gaddafi har begått forbrytelser mot menneskeheten.

Presses fra alle kanter
Gaddafis styrker har foreløpig kontroll på hovedstaden, mens opposisjonen har overtaket i en rekke libyske byer og presser regimet fra alle kanter.

Vesten har foreløpig ikke foretatt noe annet enn å vedta en FN-resolusjon, innføre reiseforbud for Gaddafi-familien samt fryse familiens økonomiske midler.

Men både amerikanske, britiske og franske soldater skal være klare til å rykke inn i landet, om det skulle være nødvendig.

Ifølge Al Jazeera har USA utplassert to krigsskip rett utenfor den libyske kysten med 2000 soldater om bord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag