NA24.no

- 6,6 mrd. er en grei pris

Salget til Microsoft var Fast-investor Robert Keiths plan B.

Den engelske investoren Robert Keith gikk til motangrep da Orkla ville kaste ham ut.

NA24 – din næringslivsavis

Etter at investeringsdelen til Orkla startet en kampanje for å kaste ut det engelske radarparet Robert Keith og Thomas Fussell fra Fast, lanserte de to et motangrep. Det får NA24 opplyst av Keith umiddelbart etter at planene om at det norske selskapet Fast blir neste selskap på listen over spennende norske IT-selskaper som blir solgt ut av landet.

Les mer om saken her.

Orkla var lei av en fallende aksjekurs og svake resultater, og ønsket endringer i styret. Dette var Robert Keith og Thomas Fussell ikke villige til å gå med på.

- Vi kunne ikke fortsette som et uavhengig selskap. De ville jo kaste ut Tom og meg av vårt eget selskap, sier Keith til NA24.

Spark til Orkla
Den høyprofilerte investoren kommer med et dårlig skjult spark til Orkla, som jobbet hardt for endringene. Nå blir Fast en del av Microsoft.

- Microsoft er et stort selskap og er den beste kjøperen av Fast, sier Keith til NA24.

Investoren mener ikke at Microsoft fikk Fast billig. Selskapet blir verdsatt til 6,6 milliarder kroner.

- Dette er en «fair» pris, sier Keith til NA24.

Gitt forholdene på eiersiden, med bråk mellom engelskmennene og Orkla, valgte Keith å kontakte Microsoft. Den engelske investoren sier til NA24 at han selv var den som ledet forhandlingene med Microsoft.

-Under andre forhold på eiersiden og en bedre utvikling i selskapet kunne vi kanskje ha fått en høyere pris, mener Keith.

Kursen i taket
Fast-aksjen ble suspendert fra handel allerede mandag morgen. Det var ikke før tirsdag formiddag at handelen ble gjenopptatt. Da kom altså beskjeden om at Fast trolig får en ny eier.

Fastkursen steg til 18,90 kroner, noe som var i underkant av budet på 19 kroner pr. aksje. Dermed venter ikke investorene flere budgivere på selskapet.

Ledelsen i Orklas investeringsdel av ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag morgen. I en melding skriver Orkla imidlertid at de aksepterer budet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere