NA24.no

- Å jukse er et fabelaktig uttrykk

HELE NORGES MATMOR: Hylles stort tirsdag.
HELE NORGES MATMOR: Hylles stort tirsdag. Foto: Tommy H. S. Brakstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Det er gøy å bli feiret slik, sier Ingrid Espelid Hovig.

PARKVEIEN 45 (Nettavisen): Hele Norges TV-kokk, Ingrid Espelid Hovig, fyller 90 år tirsdag.

Se video lenger ned i saken.

Regjeringen inviterer til stor fest med 80 gjester for å hylle Hovig. 90 år, med noe svekket hørsel, det velkjente nydelige smilet, en stokk å lene seg på - og mange «adoptivsønner», til stede.

- Det er helt ufattelig - og veldig gøy å bli feiret slik, sa hun.

Hele festprogrammet kan du lese her.

Les også: Terje Ness:- Betydd mye for oss alle
Les også: Hyller norsk legende

- Fabelaktig uttrykk
- Jukser du fortsatt?

- Du må alltid jukse. Men det var Trond Kirkevaag som startet med disse parodiene. Han tøyset med at han skulle lage en ost som skulle lagres i seks år for å modnes, ler hun - og fortsetter:

- Det var min produsent som sa at jeg kunne bruke dette uttrykket, for at folk skulle forstå at matlaging tar tid - og som jeg synes er et fabelaktig godt uttrykk. Jukser ikke du også, sier hun og dulter bort i helseminister Bent Høie (H).

(Saken fortsetter under bildet.)

Helseminister Bent Høie er vert og toastmaster. - Dette kunne vært min egen venner-venners-fest.


- Poteten er min trøst

- Hva synes du om nye dietter som Fedon og lavkarbo?

- Fedon er en god venn, og han har gjort mye bra. Det er folk som føler seg vel med lavkarbo, men jeg sier det at poteten er min daglige trøst. Og jeg må ha en skive brød om morgenen. Det er ikke om å gjøre å spise de store mengder av brød eller poteter. I gamle dager, hvor det var mye slitsomt arbeid, var det kanskje behov for fire til seks poteter og et halvt brød i slengen, men nå - når vi stort sett sitter oss gjennom livet, er tingen å tilpasse inntaket med energien vi bruker, sier Hovig til Nettavisen.

(Saken fortsetter under videoen.)

 
- Kosthold og mosjon viktigst

- Et sunt kosthold og mosjon er det aller viktigste. Før jeg fylte 90, mosjonerte jeg ganske mye. Nå stopper det seg selv.

- Hvordan føles det å være 90?

- Jeg har akkurat begynt på 90 års dagen. Men jeg tror ikke det føles annerledes enn å være 70 eller 80. Men det er fantastisk å få leve så lenge. Jeg tenker ikke på alder. Det tror jeg er veldig viktig. Den som blir gammel, må ta en dag om gangen og håpe på det beste, humrer hun.

Jubileumsmenyen!


- Persille måtte til
Om persillen, sier Hovig:

- Det var ikke all verdens grønnsaker å velge mellom, slik vi kan nå. Ofte var det hvit på en hvit tallerken, med hvit saus og en hvit potet. Så jeg tenkte at den lille persillebusken kvikner opp alt, sier hun.

Slik såIngrid Espelid Hovig ut for 40 år siden.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere