NA24.no

- Advarer mot resesjon

USAs legendariske sentralbanksjef, Alan Greenspan, kommer med en advarende pekefinger om den amerikanske økonomien.

Alan Greenspan gikk i fjor av som sentralbanksjef i USA og ble en legende. Fredag holdt han et foredrag i Singapore der han kom med spådommer om tilstanden i den amerikanske økonomien.

NA24 - din næringslivsavis

I februar reagerte markedene markant da han sa at det var mulig at den amerikanske økonomien ville falle inn i en resesjon innen året var omme. Under foredraget fredag kunne han fortelle at det var ca. en tredjedels sjanse for at resesjonen ville inntreffe. Det melder Reuters.

Gjentagelse
Dette budskapet har Greenspan kommet med tidligere, men han ville gjenta det til investorene, melder nyhetsbyrået.

Resesjon betyr negativ vekst i økonomien over en periode å to kvartal.

Dette kom frem under et investorseminar den amerikanske banken Merrill Lynch arrangerte for sine kunder i Singapore, der Greenspan talte via satellittlink fra USA.

Svak vekst
Den amerikanske økonomien vokste med svake 1,3 prosent årlig i første kvartal, noe som er det svakeste på fire år. Greenspans bekymring for resesjon deles ikke av hans etterfølger, sentralbanksjef Ben Bernanke.

Blant annet er Greenspan bekymret for at den kinesiske sentralbanken ikke lar valutaen sin stige. Yuan, den kinesiske valutaen, er holdt kunstig lav for å styrke landets konkurransekraft. Men dette kan få konsekvenser som overoppheting av økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere