NA24.no

- Aeroflot vil ikke kjøpe SAS

Foto: ADRIAN DENNIS (Afp)
Selskapet står overfor store utfordringer.

Tirsdag var en spesiell dag for SAS. Først ble selskapet tatt av børs etter masse rykter i markedet, før selskapet kom med en kontramelding om at de har økt overskuddet sitt.

- Etter mange rykter i skandinaviske medier meddeler SAS at de den 8. november kommer til å rapportere om et positivt resultat for tredje kvartal 2012, med et resultat før skatt på 568 millioner svenske kroner, skrev selskapet i en børsmelding.

Les også: SAS slår tilbake mot ryktene

Samtidig ble det klart at selskapet skal selge unna store deler av virksomheten sin for å kunne frigjøre kontanter til enorme pensjonsforpliktelser, som i praksis vil utradere hele selskapets egenkapital. Å kutte videre er en forutsetning for å kunne videreføre kreditt hos bankene.

For selv om selskapet melder om et resultat før skatt på 568 millioner kroner, har kontantbeholdningen til selskapet blitt redusert med 800 millioner svenske kroner siden sommeren.

Nå melder samtidig Dagens Næringsliv at en langtidsløsning for SAS ikke er enkel. Det har i lengere tid vært kjent at de nordiske landene har sett på muligheten for å selge seg ut av SAS, som de siste årene har hatt behov for betydlige pengeoverføringer fra sine eiere. Goldman Sachs har fra før sommeren jobbet med en finansiell løsning eller å finne nye eiere til selskapet.

Potensielle kjøpere som Qatar Airways og russiske Aeroflot skal ha vært kontaktet, men ingen skal ha vist noen større interesse for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere