*Nettavisen* Økonomi.

- Aker Brygge er harry

Folk flykter fra bryggen og ut til Tjuvholmen.

30.01.08 11:20

De to gode naboene Aker Brygge og Tjuvholmen har havnet i krig.

- Tjuvholmen er den nye hotte bydelen, sier megler Soliman Sarwar i Privatmegleren Panorama til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

- Hvis jeg skal betale 5-7 millioner kroner for en leilighet og må velge mellom Aker Brygge og Tjuvholmen, så er Tjuvholmen på alle måter bedre enn Aker Brygge. Det er billigere å bo der, det er bedre beliggenhet, mer nærhet til sjøen. Det har blitt småharry på Aker Brygge. Tjuvholmen er den nye hotte bydelen, rett og slett. Det er det som er trendy. Aker Brygge er ut og Tjuvholmen er fasjonabelt, sier Sarwar.

- Alltid noen som prøver på hype
Sarwar har solgt opp mot 15 leiligheter på Tjuvholmen og ingen på Aker Brygge. Den dyreste leiligheten Sarwar har solgt på Tjuvholmen har vært på 90.000 kroner per kvadratmeter.

(Saken fortsetter under.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Den dyreste leiligheten megler Snorre Olsen har solgt på Aker Brygge kostet 105.000 kroner per kvadratmeter.

- Alt er ferdig og innkjørt på Aker Brygge. Folk er begeistret for planløsningen der. Folk har sagt til meg at fellesarealene på Tjuvholmen er trangere og at det er mer tungvint planløsning. Men det er alltid noen som vil prøve å hype opp et område, sier Snorre Olsen, megler i Eie Eiendomsmegling avdeling Aker Brygge, til NA24.

Han har solgt leiligheter på Aker Brygge i årevis og kjenner området omtrent som sin egen bukselomme.

- For Aker Brygges del har det gått greit. Det har vært en liten bevegelse ut dit, men når man tenker på at 60 prosent av flyttingen på Aker Brygge er internflytting, er det ingen bombe at folk som har bodd der i ti år vil flytte ut til Tjuvholmen. Men jeg trodde det skulle være mange flere, sier Olsen.

- Aker Brygge er en skygge på baksiden
På Aker Brygge er det 350 leiligheter. Det er planlagt over tre ganger så mange på Tjuvholmen.

- På mange av visningene har veldig mange av interessentene vært fra Aker Brygge. Det er også en bitterhet som ligger der. De som kjøpte på Aker Brygge for flere år siden visste ikke om Tjuvholmen da. Aker Brygge blir en skygge på baksiden, sier Sarwar.

Klikk på bildet for å forstørre.

En ting er meglerne enige om, og det er at det er stort sett samme kvadratmeterpriser i de to naboområdene.

Men billig er det ingen av stedene. Det er selvfølgelig beliggenheten som avgjør, men en treroms som Sarwar selger med god utsikt, balkong og garasje på Tjuvholmen på 72 kvadratmeter har prisantydning på 4,8 millioner kroner og fellesutgifter på 2.555 kroner per måned. Det er en kvadratmeterpris på 66.000 kroner.

- Tjuvholmen en ingen konkurrent
På Aker Brygge selger Eie en treroms med utsikt, terrasse, heis og garasje på 100 kvadratmeter til 7 millioner kroner og med fellesutgifter på 7.515 kroner per måned. Det er en kvadratmeterpris på 70.000 kroner.

Og mens Sarwar påstår det er stor forskjell mellom Aker Brygge og Tjuvholmen, hevder Olsen at de er mer som to gode naboer.

- Jeg har valgt å se på Tjuvholmen som et tilskudd til området og ikke som en konkurrent. Det er stort sett samme priser. Det er to områder som ligger ved siden av hverandre og jeg merker ingen krig mellom de to, sier Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag