*Nettavisen* Økonomi.

- Aksjemarkedene er for dyre

Foto: (Reuters/Scanpix)

Investeringsselskapet Morgan Stanley sendte Tokyo-børsen og de asiatiske markedene i nedoverbakke tirsdag.

07.02.06 09:49

(NA24): Børsen i Japan har hatt en eventyrlig økning de siste årene, og spesielt det siste halvåret. Nå mener Morgan Stanley at aksjene er blitt for dyre.

I en analyse som ble presentert tirsdag, råder verdens tredje største meglerhus investorene om å vekte seg ned i japanske aksjer. Morgan Stanley anbefaler nå at man bare har 10 prosent av porteføljen på Tokyo-børsen, mot en vekting på en tredel tidligere.

Morgan Stanley reduserte samtidig sine anbefalinger for «nye» aksjemarkeder i Asia.

- Investorene er bekymret for at aksjene er blitt for dyre, og at det ikke lenger finnes en grunn til å kjøpe seg inn i markedet til disse prisene, sier forvalter Koji Uchida i Mitsubishi UFJ Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg news.

De asiatiske markedene reagerte negativt på Morgan Stanleys analyse.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo falt 0,2 prosent til 16720,99 poeng, mens Morgan Stanleys Asia Pacific-indeks endte ned 0,3 prosent til 127,80 poeng.

Børsene falt ellers i Sør-Korea, Australia, Kina, Hongkong, Malaysia, New Zealand, Filippinene og Thailand.

Aksjemarkedet i India ligger an til å slutte på over 10000 poeng for første gang i historien tirsdag, etter å ha passert den magiske grensen i løpet av gårsdagens handledag. En nedtur på slutten av dagen sørget imidlertid for at børsen endte under 10000 i går.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.