NA24.no

- Aksjemarkedet dyrere enn normalt

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
- En del uttalelser om at markedet ikke er dyrt må åpenbart være feil, sier Trym Riksen.

Investeringsdirektør i DnB Nor Private Banking og NA24s faste kommentator Trym Riksen var i fjor en av de første som så for seg at det kunne bli oppgang i aksjemarkedet.

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs med 1,93 prosent til 376,42 poeng, men etter en eventyrlig global børsfest har Oslo Børs steget med over 90 prosent siden mars i fjor.

Nå mener Riksen at markedet ikke lenger er så billig.

- Vi observer at en del av de uttalelsene som kommer om at markedet ikke er dyrt åpenbart må være feil. Det virker mer som en selgers argument for å fortsatt selge mer når ting fortsatt går bra, sier Trym Riksen til NA24.

- Observatører
I sin siste NA24-Blogg sier han at børsoppgangen har fått optimismen tilbake, og at aksjemarkedet nå er dyrere enn normalt.:

«...prisingen av amerikanske aksjer ligger på nesten 21 ganger ti års snittinntjening. Snittet siden 1881 ligger på 16. Dermed er prisingen i USA nesten ett standardavvik over normalprisingen. Det er derfor vanskelig å forsvare uttalelser om at aksjemarkedet er helt normalt priset; det ligger utvilsomt på den dyre siden», kommenterer investeringsdirektøren.

- Vi er kjølige observatører til to markedsdrivere, som til stadighet brukes av analytikere og andre for å kommentere markedsutsiktene, sier Riksen.

- Er ikke negativ
Men selv om markedet er dyrere enn normalt stiller han seg ikke negativt.

- Vi er ikke negative til markedet. Om markedet er dyrt, eller ikke, er en dårlig indikator på hva som vil skje fremover, både på kort og mellomlang sikt. Vi følger trenden i økonomien og den peker fortsatt opp. Vi endrer ikke vår anbefaling før sannsynligheten for et snarlig syklisk vendepunkt, en veksttopp i økonomien, er høy og i tråd med historiske mønstre, sier Riksen til NA24.

Les hele bloggen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere