NA24.no

- Aksjer er priset for høyt

(Scanpix)
Respektert fondssjef tror investorer er for optimistiske.

Aksjemarkedene har steget enormt mye så langt i år. Noen mener investorer ikke har tatt inn over seg endringene i verdensøkonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Fra bunnen i november i fjor har hovedindeksen på Oslo Børs steget 87 prosent, mens det amerikanske aksjemarkedet, representert ved S&P 500-indeksen, har klatret vel 51 prosent siden bunnen i mars i år. Begge indeksene satte ny årsbeste denne uken, selv om de fortsatt har langt igjen til sine høyeste sluttnoteringer.

Les mer: Kanonuke på børsen
Les også: Ny årsbeste på Wall Street

Alle er ikke like positive til det formidable aksjerallyet vi har sett det siste halve året.

- For høy prising
En av dem er konsernsjef Mohamed El-Erian i fondet Pacific Investment Management, en del av det tyske forsikringsselskapet Allianz.

- Markedet priser inn en tilbakevending til den «gamle normalen», sier El-Erian på en konferanse i Toronto i kveld, ifølge Bloomberg News.

Den «nye normalen»
Fondssjefen mener den amerikanske økonomien skal nå en «ny normal», som innebærer en bærekraftig vekst i den amerikanske økonomien på vel 2 prosent, mot 2,8 prosent i perioden 2002-2007.

El-Erian er ingen småfisk med forvaltede midler for mer enn 842 milliarder dollar (4750 milliarder kroner). Han blir tillagt ekstra tyngde for at han og de andre i Pimco forutså problemene i subprimemarkedet allerede i 2005 og holdt seg unna slike investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere