- Aksjer har steget for mye, for raskt

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Han spådde finanskrisen, nå tror han på nye børsfall.

Den kjente amerikanske økonomen Nouriel Roubini tror de som har puttet penger i aksjer og råvarer kan vente seg en kalddusj i tiden som kommer.

NA24 - din næringslivsavis

- Steget for mye
- Markedene har steget for mye, for tidlig, for raskt, sier Roubini i et intervju denne søndagen, ifølge Bloomberg News.

Roubini er en mann folk lytter til. Han er nemlig mannen som forutså den globale finanskrisen, noe som ga han økenavnet Dr. Doom.

- Jeg ser risiko for en korreksjon, særlig når markedene nå oppdager at gjeninnhentingen ikke er rask og V-formet, men mer U-formet, fortsetter han.

Aksjemarkedet har steget enormt mye de siste månedene. Siden bunnen i mars har den brede, amerikanske aksjeindeksen S&P 500 steget 51 prosent, mens den norske markedet er opp nesten 58 prosent siden hovedindeksen falt under 200 i årets tredje måned.

- Vil korrigere
- Etter hvert vil markedene flate ut og korrigere verdsettingen slik at den er forsvarlig. Jeg ser et økende gap mellom hva markedene gjør og den svakere realøkonomiske aktiviteten, sier mannen, som til daglig er professor ved New York University.

Roubini er for tiden i Istanbul, i forbindelse med konferansen til Det internasjonale pengefondet, IMF. Møtet preges av konflikt mellom landene som føler seg underrepresentert og det sittende styret, dominert av USA og Europa.

Les mer: Full maktkamp i IMF

Dommedagsprofeten gikk ut i starten av august i år og sa at han trodde råvaremarkedet kunne komme til å gjøre det godt i hvert fall ut 2010, men nå mener han altså at også oljeprisen og andre råvarer har steget for mye.

Les mer: Dommedagsprofet ser lysere på livet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.