*Nettavisen* Økonomi.

- Al-Jazeera hjelper ikke

Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

- Når det ikke hjalp at den danske statsministeren stilte opp, hjelper det ikke at jeg lar meg intervjue på Al-Jazeera, sier Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk.

07.02.06 11:52

Mohammed Hamdan, leder i Islams Råd, kritiserer i dag Selbekk for at han nektet å stille opp i intervju med Al-Jazeera. Nå tar Selbekk til motmæle.

- Jeg vil ikke medvirke til at trusselbildet mot meg kan bli verre, og det tror jeg folk har forståelse for. Når det gjelder det å beklage, tror jeg det toget har kommet og gått. Jeg har beklaget flere ganger. Jeg tror det er viktigere at utenriksministeren gjør det, sier Selbekk til TV 2 Nettavisen.

Mandag kveldbeklaget utenriksminister Jonas Gahr Støre at muslimer nå føler seg krenket direkte på både Al Arabya og Al Jazeera.

Selbekk viser også til at det ikke hjelp at den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen gikk ut på Al-Jazeera og beklaget.

- Det som skjedde i Damaskus var det mobben og den syriske regjeringen som gjorde. At jeg skal stå frem på Al-Jazeera og at det skal dempe situasjonen, tror jeg ikke på. Jeg hadde gjort det hvis jeg hadde visst at det hjalp, sier Selbekk.

Redaktøren sier han også har vært i dialog med det norske politiet med tanke på å bli intervjuet av Al-Jazeera. Men Selbekk vil ikke si hvilket råd han fikk av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.