*Nettavisen* Økonomi.

- Aldri blitt solgt flere boliger

Eiendomsmeglerbransjen og Christian Dreyer legger hver måned frem nye boligpristall.

Prisene fortsetter å stige.

03.10.14 11:41

Boligprisene steg 0,7 prosent fra august til september når tallene er korrigert for sesongvariasjoner. Før sesongjustering sank boligprisene så vidt med 0,1 prosent, ifølge den siste boligprisstatistikken til bransjeforeningen Eiendom Norge.

Grunnen er at boligprisene normalt faller i september.

I september ble det solgt 9.328 boliger – en oppgang på 2,8 prosent fra samme tid i fjor. Boligene lå i snitt ute for salg i 36 dager.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en septembermåned. Antall usolgte boliger går ned og salgstiden faller. Hvis denne trenden vedvarer, kan vi få en mer positiv prisutvikling i siste kvartal i 2014 enn det som er normalt, sier foreningens administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

– Utviklingen i september vitner om et stabilt boligmarked. Det har vært høy aktivitet, slår han fast.

Fleste store byer
Det var prisvekst på boligene i de fleste store byene. Boligene i Oslo og Tromsø var 0,4 og 0,5 prosent dyrere enn i august, mens prisene i Stavanger sank 0,6 prosent.

Leieprisene går imidlertid ned med 0,6 prosent fra andre til tredje kvartal. En gjennomsnittlig toromsleilighet i Oslo koster 11.082 kroner måneden, mens tilsvarende leiligheter koster 9.995 kroner i Bergen og 9.825 kroner i Trondheim

I sommer var prisene sterkere enn hva sentralbanken trodde på forhånd. Som en følge av dette har den justert opp anslaget for gjennomsnittlig prisvekst i tredje kvartal fra 1,8 prosent til 2,7 prosent.

Selger mer
Meglerhuset Eie meldte tidligere i uken at de har solgt flere boliger i september enn hva de gjorde i fjor, og at to av tre boliger har gått til, eller over, prisantydning.

- Høsten er travel i boligmarkedet og det høyeste omsetningsvolumet inntreffer oftest i september og oktober. At meglerbransjen melder om høy aktivitet i boligmarkedet i september er derfor både normalt og som forventet, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling til Nettavisen.

Les mer: Har solgt 309 boliger på 30 dager

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag