NA24.no

- Alle får beholde den så lenge de vil

Denne telefonen står fortsatt i mange hjem. Nå vil Telenor la folk beholde den så lenge de ønsker (bildet er tatt i juli 1981).
Denne telefonen står fortsatt i mange hjem. Nå vil Telenor la folk beholde den så lenge de ønsker (bildet er tatt i juli 1981). Foto: Henrik Laurvik (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Telenor dropper planene om å kutte ut fasttelefonen.

I 2000 hadde Telenor 2 millioner fasttelefonabonnenter. I dag er det 400.000 igjen. De siste årene har 90.000 kvittet seg med fasttelefonen årlig.

- Nedgangen har vært på nesten 15 prosent i året. Det tror vi kommer til å fortsette, sier moderniseringssjef i Telenor, Arne Quist Christensen, til NRK.

Han opplyser at de fleste sier opp fordi de bruker mobiltelefonen i stedet. Men noen grupper holder fast på telefonen med plugg i veggen.

- De eldre setter stor pris på den tryggheten og kvaliteten fasttelefonen gir. Dessuten liker de å ha et telefonnummer som er kjent for alle de har kontakt med, sier Quist Christensen.

Telenor hadde i utgangspunktet tenkt å stenge fasttelefon-nettet i 2017. Men nå har selskapet gått vekk fra den tanken. Moderniseringssjefen opplyser til NRK at alle som ønsker, nå skal få beholde fasttelefonen så lenge de vil.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere