NA24.no

Foto: EPA/SCANPIX

- Alt ditt er vårt

Sist oppdatert:
Har du lest hva du sa ja til da du lastet ned Googles nye nettleser?

Googles nye nettleser Google Chrome har fått mye omtale i både norsk og internasjonal presse. Den har også fått varme anbefalinger. Men har du egentlig fått med deg hva du sa ja til da du lastet ned nettleseren og godkjente vilkårene?

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vederlagsfritt og ugjenkallelig
Hør bare her hva du burde lest under punkt 11.1 i betingelsene for bruk av nettleseren:

Ved å sende inn, poste eller vise innhold gir du Google en ikke-tidsbegrenset, ugjenkallelig, verdensomspennende, vederlagsfri og ikke-eksklusiv lisens til å gjengi, tilpasse, endre, oversette, publisere, fremføre offentlig, vise offentlig og distribuere det innholdet du sender inn, poster eller viser på eller gjennom tjenestene.

For andre personer
Og det stopper ikke der.

Du samtykker i at denne lisensen omfatter Googles rett til å gjøre slikt innhold tilgjengelig for andre bedrifter, organisasjoner og personer som Google har forhold til, for tilgjengeliggjøring av syndikerte tjenester og å bruke slikt innhold i samband med levering av slike tjenester.

Måtte trekkes
Dette punktet ble etter hvert så drøyt at Google i går gikk ut på sine egne nettsider og endret lisensvilkårene for bruk av den nye nettleseren. Les hele blogginnlegget her.

Dermed slipper du unna med et varsku - denne gangen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere