- Amatørdrevet skolekorps

VGs klubbleder er lamslått av kritikken fra Aftenposten-kollegaen.

24.04.07 07:13

VGs klubbleder skader hele fagbevegelsen, mener kollegaen i Aftenposten.

- Sven Arne Buggeland har oppført seg sjofelt og skammelig, hevder Aftenpostens klubbleder Håkon Letvik i et frontalangrep på sin klubblederkollega i VG.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det melder journalisten.no. Bakgrunnen for striden er kampen om de ansattes styreplasser i Schibsted-konsernet. Plassene skal reduseres fra fire til to.

Borgerkrig i Schibsted
- Jeg har samarbeidet med mange andre klubbledere, men aldri opplevd noe i nærheten av det VGs nåværende klubbledelse viser. De har vist en så forkastelig oppførsel som man ikke engang vil finne i et amatørdrevet skolekorps. Får de holde på slik, vil det skade hele fagbevegelsen. Derfor velger jeg å si fra, sier Håkon Letvik.

I et langt brev til ledelsen i Norsk Journalistlag tar Håkon Letvik et generaloppgjør med sin klubblederkollega Sven Arne Buggeland. I brevet advarer Letvik blant annet mot at Buggeland blir valgt til ny leder i NJs valgkomité under landsmøtet på Gardermoen. Det starter opp tirsdag.

- Lamslått
- Jeg synes det er forferdelig trist at en kollega kan gå ut på denne måten. Vi er lamslåtte. Det er leit at vi ikke kan løse dette i minnelighet, sier Buggeland til Dagens Næringsliv.

VG har i øyeblikket én representant i Schibsted-styret, mens Aftenposten har tre. Fordelingsnøkkelen basert på antall ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag