Gå til sidens hovedinnhold

- Amatørmessige sutrekopper

TV 2-journalist mener komiteen som arbeider med Tromsøs OL-søknad opptrer som amatørmessige sutrekopper.

TV 2-reporter Egil Pettersen legger til en bredside mot Tromsø 2018, som arbeider med Tromsøs OL-søknad, i Bladet Tromsø.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Han mener Tromsø nærmest har vært usynlig på den nasjonale scenen etter at det ble kjent at Idrettsforbundet foretrakk Tromsøs kandidatur fremfor Trondheim og Oslo.

Usynlig i riksmedia
Han kaller kommunikasjonsstrategien for «mildt sagt amatørmessig».

- Tromsø 2018 har ikke vært synlig på den nasjonale arena. De har bevist ignorert nasjonale media. Det virker som de er på kant med den nasjonale media uten at jeg forstår hvorfor. Jeg kjenner det nasjonale nyhetsbilde rimelig godt, og har gjentatte ganger fått bekreftet at Tromsøs søknad, og de som står bak, ikke blir tatt på alvor. I stedet spøkes det rimelig ondskapsfullt om hvordan Tromsø 2018 opptrer. Tromsø er jo heller ikke mye synlig i riksmedia som NRK, VG, Dagbladet eller Aftenposten, sier den kjente TV2-reporteren til Bladet Tromsø.

- Lite ydmyke
Pettersen sier Tromsø 2018 har gjort en rekke feilansettelser og at de opptrer for lite ydmykt lokalt.

- De trenger folk som drives av idealisme og entusiasme mer enn personlig motiver. De har ansatt briljante hoder fra det sentrale Østland som har fått sparken andre steder. Først må de innse at de må bruke en helt annen ydmyket i lokalsamfunnet. Så må de være ydmyke mot nasjonen de skal søke for. Det kreves en helt ny mediestrategi for så langt har de bommet fullstendig i formidlingen til folket, sier Egil Pettersen til avisen.

Strategi- og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018 mener det har vært vanskelig å selge inn saker om Tromsøs OL-søknad sørpå.

- Jeg har invitert Egil på fisk og Farris i morgen på Skarven for å lytte på hans råd. Og det har han sagt ja til, sier Ingebrigtsen.

Styreleder Petter Jansen mener de har gjort mye riktig.

- Jeg syns vi har vært rimelig mye på NRK. Vi ser også på diverse meningsmålinger at vi har stor støtte nasjonalt, og det er et tegn på at vi har truffet folk med budskapet vårt, sier styreleder Petter Jansen til Bladet Tromsø.

Han legger til at de foreløpig har prioritert statsgarantien og det internasjonale arbeidet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser