*Nettavisen* Økonomi.

- Ap gjør livet utrivelig, mener Frp

- Ap fortsetter i tradisjonell stil med å forsøke å gjøre ting litt mer utrivelig, sier finanspolitiker Roy Steffensen i Frp. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– De vil reversere skattelettelser, samt gjøre det dyrere å både kjøre bil, røyke og drikke alkohol.

13.11.15 17:21

Arbeiderpartiet har lagt fram et alternativt budsjett som i tradisjonell stil gjør livet mer utrivelig, lyder Fremskrittspartiets analyse.

– De vil reversere skattelettelser, samt gjøre det dyrere å både kjøre bil, røyke og drikke alkohol. Så mens vi har lagt opp til skattereduksjoner, fortsetter Ap i tradisjonell stil med å forsøke å gjøre ting litt mer utrivelig, sier finanspolitiker Roy Steffensen i Frp til NTB.

Han kritiserer også at Ap går mot regjeringens forslag om å gi mer til gifte og samboende pensjonistpar.

I sitt alternative budsjett går Ap inn for å støtte regjeringens forslag om å senke selskapsskatten og personskatten til 25 prosent. Men Ap sier et klart nei til kutt i formuesskatten – som de mener ikke har noen vekstfremmende effekter.

Det er beklagelig, mener Steffensen:

– Formuesskatten er en byrde for mange små og mellomstore bedrifter som nå står overfor utfordrende tider. På kort sikt er en reduksjon i formuesskatten viktig fordi den må betales uansett om man går med overskudd eller underskudd. På Vestlandet sitter ikke bedriftseierne og spekulerer i hva de skal bruke overskuddet på, der handler det om å redusere tapet og la være å si opp ansatte, sier Steffensen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag