NA24.no

- Ap-mannen Lier-Hansen snakker som en Frp-er

Ketil Solvik-Olsen
Ketil Solvik-Olsen
Sist oppdatert:
- Han har en feilaktig fremstilling av Frps politikk. Nå vil vi ha et møte med ham.

Det var i forbindelse med «Det Store Intervjuet» at Norsk Industris mektige leder, den tidligere Arbeiderparti-mannen Stein Lier-Hansen, uttalte at han ønsket en mer effektiv offentlig sektor og mer infrastrukturinvesteringer.

LES HELE INTERVJUET: - Hele landet vårt er som et eksperiment

- Jeg er ikke enig med Fremskrittspartiet i at man kan bruke uante milliarder av kroner på infrastruktur, samtidig som man vil bruke mest på sykehus og eldreomsorg. Det går ikke, sa Stein Lier-Hansen til Nettavisen NA24 i forbindelse med «Det Store Intervjuet» lørdag.

- Vi har ikke råd til å pøse ut mer på velferdsreformer. Vi kan effektivisere velferden, men ikke bruke mer penger. Da skaper man mer handlingsrom innenfor en treprosentshandlingsregel, som gjør at man kan bruke mer på blant annet infrastruktur.

- Må ikke slippe pengesekken løs

- Det er jo bare Fremskrittspartiet som i stor grad er negativ til handlingsregelen. De mener at det er viktig å skille mellom forbruk og investeringer, noe som ikke dagens handlingsregel gjør godt nok. De vil blant annet investere mye mer i infrastruktur, som er bra for industrien?

- Ja, det er korrekt. Det er en veldig viktig debatt, å skille mellom de postene på statsbudsjettet som går til et akkumulert forbruk, mot de investeringene vi må ha for å få et moderert Norge i henhold til infrastruktur.

- Men det må ikke føre til at vi slipper pengesekken løs. Det vil måtte medføre at vi da må stramme inn enda mer på de postene som går til direkte forbruk.

- Han får vurdere sitt partivalg

Dette har fått flere av Fremskrittspartiets stortingspolitikere til å se rødt og flere kontaktet Nettavisen NA24 i løpet av helgen.

- Det er åpenbart at han snakker som en Frp-er i intervjuet. Han gir uttrykk for de samme bekymringene som Frp har, men som Ap-mann kan han åpenbart ikke innrømme det, sier Frps finanspolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen til Nettavisen NA24.

- Han får enten vurdere sitt partivalg, eller gjøre noe med det hans tidligere partifeller har skyld i, fortsetter han.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

Nå vil Solvik-Olsen invitere seg selv og deler av Frps stortingsgruppe, på besøk til Lier-Hansen og Norsk Industri, for å fortelle om sin økonomiske politikk.

- Det jeg konkret reagerer på, er at han og næringslivet etterlyser økte investeringer til infrastruktur og en effektivisering av offentlig sektor. Det er jo Frp-politikk, men de vil ikke innrømme det, sier Solvik-Olsen.

- Snakker mot bedre viten

Solvik-Olsen henger seg især opp i at Lier-Hansen sier: «Jeg er ikke enig med Fremskrittspartiet i at man kan bruke uante milliarder av kroner på infrastruktur, samtidig som man vil bruke mest på sykehus og eldreomsorg».

- Her snakker han mot bedre viten. Vi har jo nettokutt i forbruk, selv når vi styrker helse. Vi foreslo kutt på 15 milliarder i offentlig sektor og det er innenfor den rammen, vi finner rom for mer vedlikehold av vei og velferd, sier Solvik-Olsen.

En av hovedsatsingsområdene til Fremskrittspartiet er nettopp effektivisering av offentlig sektor.

- Ved å effektivisere offentlige innkjøp, kan man spare opptil 30 milliarder kroner. Det er veldig mye penger, som kan brukes på blant annet infrastruktur, som er bra for norsk industri, sier Solvik-Olsen.

- At Lier-Hansen skal bruke våre løsning, og ikke gi oss kreditt for det, blir feil. Nå håper vi å få avklart misforståelsene ved å møte ham, avslutter Solvik-Olsen.

PS: Ketil Solvik-Olsen annonserte i dag at han gir seg på Stortinget. Les mer om det her.

Mest lest akkurat nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere