- Apple kan sluke Facebook

Foto: Paul Sakuma (Ap)

Spekulasjonene om hva Apple vil bruke pengebingen til hagler.

Financial Times skrev søndag om de ville spekulasjonene rundt dataleverandøren Apple. Selskapet har blitt fullstendig revitalisert under Steve Jobs nye runde som toppsjef, og nå spekuleres det i flere nye sprell.

Kjøpe Facebook
En av spekulasjonene Financial Times referer til er at Facebook kan stå på oppkjøpslisten til Jobs og Apple. Selskapet har en verdi på 30 milliarder dollar. En annen vill spekulasjon går ut på at Disney skal være interessant for Apple. Dette selskapet har en prising på 67 milliarder dollar.

Steve Jobs og Apple sitter på en av verdens største kontantbeholdninger etter et fantastisk salg de siste årene. Selskapet kapitalbeholdning er nå på 51 milliarder dollar, og har gitt grunnlaget for spekulasjonene som nå foregår.

Strategiske kjøp
Flere eksperter Financial Times har pratet med tror imidlertid ikke på noe storkjøp fra Apples side. I stedet tror de at Jobs & Co vil posjonere ut sine kjøp av strategisk viktige selskaper.

Et slikt selskap er Akamai, som lagerer kopier av websider. Selskapet verdsettes til 8,5 milliarder dollar. Også programvareselskapet Adobe Systems nevnes av flere som et mulig oppkjøpsmål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Apple

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag