NA24.no

- Apple visste om iPhone4-problemer

Sist oppdatert:
Steve Jobs skal ha blitt informert om problemene med den nye telefonen før den ble sendt ut på markedet.

Apple har satt salgsrekorder for sin nye iPhone4, men har de siste ukene blitt møtt med kritikk grunnet et problem med antennen til telefonen. Antennen på telefonen er av metall og går rundt telefonen, og hvis man holder på den ene siden av telefonen kan problemet oppstå. Dette har ført til at blant annet det amerikanske Consumer Reports har gått ut med en anbefaling om å ikke kjøpe telefonen.

Les saken her: - Ikke kjøp iPhone 4

Jobs ble advart
Nå har den amerikanske finanstv-kanalen Bloomberg gått ut med informasjon om at Steve Jobs og Apples ledelse skulle ha visst om problemet før telefonen kom på markedet. Skal man tro tv-selskapet og deres kilde i Apple så advarte Ruben Caballero, en antenneekspert i selskapet, om problemet som kunne oppstå.

Advarselen skal ha kommet i tidlige designmøter hvor antenneløsningen ble presentert, og det ble sagt at man burde lage en antenne som var delt opp i deler slik at ikke en pressing på antennen kunne føre til at hele antennen sluttet å virke som den skulle.

Apple vil ikke kommentere
Bakgrunnen for den valgte løsningen med en antenne rundt hele telefonen var å få en tynnere telefon, og det er altså denne antennen som er et problem, skal man tro kildene Bloomberg har fått tak i. Apple har nektet å kommentere saken, utover at de for et par uker siden sendte ut en melding om at dette var et fenomen som gjaldt alle telefoner, og ville heller ikke gjøre Ruben Caballero tilgjengelig for intervju for kanalen.

Les også: Derfor har iPhone 4 problemer

Den amerikanse senatoren Charles Schumer har sagt at Apples foreløpige reaksjon ikke er god nok:

- Apple må håndtere dette problemet på en gjennomsiktig måte for forbrukerne, har han sagt i en kommentar.

Her er en video som viser problemet i praksis:

Pressekonferanse
Apple har innkalt til pressekonferanse klokken 19.00 fredag norsk tid. Innholdet i pressekonferansen er ikke kjent, men mange mener at Apple kommer til å kommentere antenneproblemene. Enkelte medier har hevdet at Apple vil tilbakekalle sin iPhone4, men de fleste seriøse medier tror ikke dette er aktuelt. BBC melder at en slik tilbakekallelse kan koste over 1,5 milliarder dollar.

Lederskapskrise
I en kommentar til problemene sier Patrick Kerley, senior digitalstrateg i Levick Strategic Communications følgende til BBC News:

- Det ser ut som en lederskapskrise. Det er så mange forskjellige teorier om det som har skjedd, og mye forvirring blant forbrukerne. De trenger en angrepsplan. Dagens selskaper må reagere raskt før Facebook og Twitter lager nyhetsoverskrifter slik som har skjedd her.

Oliver Blanchard, direktør for Brand Builder Marketing sier følgende:

- De er rockestjerner i bransjen og en slik fiasko er en unnskyldning til å angripe selskapet. For fem år siden ville ikke dette vært noen sak.

Aksjekursen ned
Problemene med iPhone4 har påvirket aksjekursen til Apple negativt, som likevel har økt med over nesten 70 prosent på ett år.

PS! Apple har sluppet en betaversjon av sitt nyeste operativsystem i iPhone, iOS 4,1, som endrer utregningsmodellen for antall streker som symboliserer signalstyrken. Programvaren endrer derimot ikke på selve signalproblemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere