- Arbeiderpartiet har hatt monopol på å drive valgkamp

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Gudshus over hele landet er filmet og fotografert med AP-statsråder og AP-folk, sier Geelmuyden.

26.08.11 14:34

Etter angrepet i Oslo og på Utøya ble de politiske partiene enige om å utsette valgkampen til 13. august.

Dette mener den profilerte PR-toppen Hans Geelmuyden at neppe stemmer.

I en kommentar på Geelmuyden.Kieses sider langer han ut mot Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg, og sier at de i praksis har eid norske medier i tiden etter terrorangrepet. Og at Ap

- Noen hevder at årets valgkamp startet lørdag 13. august. Jeg er ikke sikker. Jeg tror årets valgkamp startet 22. juli klokken 20.07 da statsminister Jens Stoltenberg ble intervjuet på Dagsrevyen. Fra da har Arbeiderpartiet i realiteten hatt monopol på å drive valgkamp i Norge. Arbeiderpartiet har eid norske medier i fire og en halv uke. Gudshus over hele landet er filmet og fotografert med AP-statsråder og AP-folk, og under minneseremonien i går var på nytt statsministeren eneste politiker på arenaen. Jeg håper monopolet brytes i dag, skriver han.

Geelmuyden skriver videre at tragedien er på grensen til å bli brukt partipolitisk.

- Massedrapene den 22. juli er en nasjonal tragedie. Fellesskapet har svart med samhold, og lovt mer demokrati og åpenhet. Det er vakkert, men skjønnheten fortaper seg dersom folket får inntrykk av at tragedien utnyttes partipolitisk. Mange mener vi nærmer oss grensen, for på et punkt må sorgen gå fra å være kollektiv til å bli individuell av respekt for ofre og pårørende. Tragedien må ikke bli politisk teater.

Han skriver også at det nå endelig er tid for at valgkampen kan starte.

- Nå må vi lete etter nye ord, for omsider kan valgkampen begynne. Valgkamp er viktig. Valg er folkets eneste anledning til forpliktende dialog med dem som ønsker å være våre tillitsvalgte. De neste tre ukene må de åpne øynene for konsekvensene av egne beslutninger, og ta ansvar for dem. Det er lett å forstå statsminister Jens Stoltenberg når han sier at han går inn i valgkampen «med blandede følelser».

Her kan du lese hele kommentaren til Hans Geelmuyden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.