NA24.no

- Arbeidsgivers kostnader skal ikke økes

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Stoltenberg mener ekspertgruppen på sykefravær har kommet med viktige innspill.

Regjeringens ekspertgruppe for å redusere sykefraværet ble onsdag overlevert arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. Blant anbefalingene er at gradert sykemelding skal være hovedregel, egenmeldingsperioden skal økes til ti dager og arbeidsgiver skal være med å betale sykelønn etter åttende uke sykemelding.

- Det skal fortsatt være full lønn under sykdom og arbeidsgivers samlede kostnader skal ikke økes. Samtidig er det bred enighet om behovet for å redusere sykefraværet. Fraværet er for høyt og veksten det siste året er bekymringsfull. Ekspertgruppens forslag gir mange viktige innspill til våre felles drøftinger med partene i arbeidslivet om en ny IA-avtale, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Les: Du skal ikke sykemeldes 100 prosent

- Konstruktiv dialog
Gjennom intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) arbeider regjeringen og partene i arbeidslivet for et mer inkluderende arbeidsliv, der avtalen blant annet skal bidra til reduksjon i sykefravær og uføretrygd.

- Vi har en god og konstruktiv dialog med partene i arbeidslivet. Jeg har derfor tro på at vi skal bli enige om veien videre innen fristen vi har satt for oss selv 1. mars, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, som legger til:

På dagsorden
- Jeg merker meg at forslagene om tettere og raskere oppfølging av sykmeldte og faglig veiledning til sykmeldere, i stor grad samsvarer med forslag som allerede er satt på dagsorden i våre diskusjoner med partene

Opposisjonen har stort sett tatt ekspertutvalgets anbefalinger positivt imot, der Frp har markert seg som den største motstanderen.

Les: - Vil føre til flere uføretrygdede

Partene i arbeidslivet og regjeringen skal drøfte innretningen på en ny IA-avtale og andre tiltak for å redusere sykefraværet.

Den nye avtalen kan være på plass 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere