- Arver 100 millioner fra 91-åring

Foto: (Scanpix)

Familien varsler søksmål etter at en 91 år gammel kvinne overlater alt hun eier til sin hjelpeverge, kjendisadvokaten Mona Høiness, melder Kapital.

30.06.11 19:19

Da den 91 år gamle kvinnen sovnet stille inn 1. juni, arvet Høiness 100 millioner kroner, skriver Kapital.

Ifølge bladet står Høiness og de nærmeste slektningene nå overfor et rettsoppgjør.

- Vi har nettopp mottatt disse opplysningene fra Kapital. Vi har forelagt informasjonen for klientene, som nå mener at advokat Mona Høiness’ opptreden som advokat og verge for den sterkt svekkede kvinnen bør granskes, blant annet av relevante tilsynsmyndigheter for advokater og verger, sier advokat Fred A. Gade i det prestisjetunge advokatfirmaet Arntzen de Besche til Kapital.

Gade har lang erfaring ved betente arvestrider og er nå hyret inn av familien til den avdøde kvinnen.

Mona Høiness vil ikke uttale seg overfor Kapital, men sier gjennom advokat og testamentfullbyrder Erling Lyngtveit at testamentet ble satt opp etter 91-åringens ønske av en jurist som var nær venn av kvinnen og hennes avdøde ektefelle gjennom mange år.

Han skriver til Kaptila at bisettelsen av kvinnen fant sted i stillhet etter avdødes eget ønske, og med kun hennes nærmeste venner til stede. Han skriver videre at Mona Høiness er i sorg over å ha mistet en av dem som har stått henne aller nærmest. Lyngtveit påpeker også at Høiness har ønske om, og behov for, å få sørge i fred.

Ifølge Kapital antyder flere jurister de har snakket med at Høiness kan ha brutt god advokatskikk som stiller spørsmålstegn ved testamentets gyldighet.

Bladet viser til at en advokat ikke kan påta seg oppdrag hvor hennes personlige økonomiske interesser kan komme i konflikt med klientens interesser.

- Familien mener at det nå har kommet frem nok opplysninger til at det offentlige Advokattilsynet, som er noe annet enn Advokatforeningen, bør undersøke saken i utgangspunktet på eget intiativ. Andre instanser som Oslo Overformynderi/Oslo Kommune, som oppnevnte advokaten som hjelpeverge, har også grunn til å følge opp oppnevnelsen for å undersøke om det er rett som Kapital skriver. Det blir for enkelt bare å oppnevne en verge og så anse seg ferdige med saken fordi vergemålet siden opphørte. Klientene var noe overrasket over at Høiness unnlot å svare på de fleste av de spørsmål vi sendte advokat Høiness mens N.N (91-åringen. red.anm) levde, sier Gade til Kapital.

Advokaten til Høiness, Erling O. Lyngtveit, sier til Kapital at de ikke frykter noen granskning.

- Kapital er svært godt kjent med at Mona Høiness` forhold til ekteparet (91-åringen. red.anm) har vært som deres nærmeste, og ikke som advokat for noen av dem. Fornyede påstander eller antydninger om det motsatte fra Kapitals side vil måtte fremsettes mot bedre vitende. Private arverelasjoner som dette har intet med Tilsynesrådets virksomhet å gjøre. Det eneste som plager eller bekymrer Mona Høiness i forbindelse med hennes langvarige nære personlige forhold med ekteparet, er dine og Kapitals grunnløse og ondsinnede påstander og insiniasjoner, skriver Lyngtveit til Kapital.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.