NA24.no

- Attentat mot Irans president

Foto: STRINGER/IRAN (Reuters)
Sist oppdatert:
Meldinger om angrep mot bilkortesjen til president Mahmoud Ahmadinejad i Iran.

Ifølge den konservative nettsiden Khabar Online skal en håndlaget granat ha eksplodert i nærheten av president Mahmoud Ahmadinejads konvoi vest i landet. Det melder AP.

Ifølge Reuters oppgir fjernsynskanalen Framtid i Libanon at de har opplysningene om attentatet fra det iranske presidentskapet.

Flere personer skal ha blitt såret i attentatet. Den iranske presidenten er uskadd etter angrepet, opplyser presidentens kontor i Iran. En kilde i presseavdelingen sier derimot at det ikke var noen granat, men en kinaputt som smalt.

Én person skal ifølge landets myndigheter være arrestert etter angrepet. Presidentens bil skal ha vært nærmere 100 meter unna eksplosjonen.

Eksplosjonen fant sted onsdag i Hamedan-området, der Ahmadinejad var i ferd med å tale til en folkemengde. Etter angrepet skal Ahmadinejad ha holdt sin tale som planlagt, og den ble også direktesendt på statlig TV. Han skal ikke ha nevnt hendelsen i sin tale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere