NA24.no

- Ba aldri Forsvaret om bombehund

Sist oppdatert:
Politiet ba Forsvaret om bistand til å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand, men ba aldri spesielt om en bombehund.

Stabssjef Magnar Skaret i Sør-Trøndelag politidistrikt skriver i en pressemelding at Politiet ba Forsvaret om bistand til å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Vi har bedt om bombeeksperter, men ikke om hunder. Vi spesifiserer ikke, men ber om en kompetanse, sier Skaret til TV 2 Nettavisen.

Robot fra Bergen
Skaret skriver i pressemeldingen at Forsvaret meldte tilbake at de kunne stille med en robot som måtte fraktes med fly fra Bergen og som ville være i Trondheim ved 17.30-tiden.

Dermed bestemte Sør-Trøndelag politidistrikt seg for å anmode om bistand fra Oslo politidistrikt. Oslo bekreftet at de vil bistå med to bombeeksperter med hund og nødvendig teknisk utstyr, fordi en bombehund alene kan ikke avgjøre om det er en bombe.

- Hunden er bare et hjelpemiddel, sier Skaret.

Mannskaper og hunder ble sendt fra Oslo til Trondheim med politihelikopter og ankom Trondheim ved 13-tiden søndag.

Bedre beredskapsordning
Skaret skriver at denne saken viser at det kan være behov for en bedre beredskapsordning mellom politiet og Forsvaret.

- Jeg er kjent med at Politidirektoratet har tatt initiativ til å etablere en arbeidsgruppe sammen med Forsvaret for å se nærmere på samarbeid, rutiner og beredskap knyttet til bombetrusler, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere