*Nettavisen* Økonomi.

- Bærumsskilt gjør bilen mer verdifull

Foto: Privat

- Det er en trend som har blitt forsterket de to siste årene.

27.11.13 19:46

Bergen Trafikkstasjon har registrert en kraftig økning i bruk av Bærums-skilt. I perioden 2010-2012 er det en vekst på 30 prosent.

Nå kan 2013 bli et nytt rekordår for Bærumsskilter i Bergen.

Ved utgangen av oktober i år var det registrert 613 skilt. Til sammenligning ble det i hele 2012 registrert 608 skilt. I 2010 var det samme tallet «bare» 175.

For sent å angre

En BMW-forhandler i Bergen sier at selgerne er blitt mer påpasselige med å spørre kundene om valg av bokstaver på skilt før biler registreres.

- Det er to faktorer som gjør seg gjeldende. Først og fremst henger dette sammen med at Bærums-skilter er populære i annenhåndsmarkedet. Kostbare bruktbiler er rett og slett mer attraktiv med BR- eller BS-skilter. I tillegg kan økningen relateres til at Bergen i 2011 fikk bokstavene SV på skiltplatene, og vår kundegruppe er ikke særlig begeistret for denne forkortelsen. Det var dette året BS-skiltene virkelig tok av, sier administrerende direktør Bjørn Inge Knudsen i Jæger Sentrum, til Nettavisen.

Inntil 2011 var det stort sett biler i millionklassen og oppover som ble registrert på Bærumsskilter, mens nå er det langt mer variasjon blant biler som registreres med BS-skilter i vestlandshovedstaden.

- Det er en trend som har blitt forsterket de to siste årene. Den største økningen var fra 2010 til 2011. Tidligere kunne man mer eller mindre identifisere en bilførers geografiske tilknytning ved å se på bokstavene på skiltene. Slik er det ikke lenger, sier Knudsen i Jæger Sentrum.

Han understreker at det i forhold til registreringsnummer er det for sent å være etterpåklok. Skiltet følger bilen fra registrering til den ender hos bilopphoggeren.

ZZ topp

BMW-forhandleren synes det blir interessante blir å se om det skjer en endring når Bergen får nye bokstaver på skiltplatene.

- Generelt kan man fastslå at BS-skilter i et nasjonalt perspektiv er langt mer populære enn bergensskilter. BS ble registrert første gang i 2010 og har passert 80.000 skilt, mens SV ble introdusert året etter og har kommet til rundt 46.000, og det i landets nest største by. Det er ikke bare BMW-eiere i Bergen som er opptatt av en BS-registrert bil, poengterer Knudsen.

Trafikkstasjonen i Bergen opplyser til Nettavisen at bergenserne også vil ha Lakselv-skilter med bokstavene ZZ på skiltplatene, men interessen er langt i fra like stor som for Bærums-skilt.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.