NA24.no

Foto: Privat

- Bankvesenet står sterkt i Norge

Sist oppdatert:
Det mener Tom Knoff, som etter 19 år i det norske bankvesenet nå trer av i Nordea.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Torsdag ble det kjent at Nordea går gjennom store utskiftninger i toppledelsen. Nordea-topp Tom Ruud, forlater mot slutten av året konsernet, sammen med flere i konsernledelsen. Dette skal være en del av en prosess for å få inn yngre krefter i ledelsen.

Blir partner
Også i Nordeas datterselskaper har det skjedd utskiftninger. Etter syv år som leder for Nordea Private Banking i Norge, gikk Tom Knoff av 31. mars i år. Dette også i henhold til en avtale med konsernet.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg går av i Nordea i henhold til en lederavtale vi hadde. Dette er en kurant avtale, som tilsa at jeg kunne gå av mellom fylte 60 og 62. Nå har jeg blitt 61, og valgte å gå over til et partnerskap i Norscan Partners AS, sier Knoff til NA24.

Knoff har lang fartstid fra det norske bankvesenet, og har siden 1989 vært administrerende direktør i DnB Fonds AS, økonomi- og finansdirektør i Elkem og Norcem, samt i førersetet for Christiania Markets i Kredittkassen.

- Vil klare seg bra
Han har ingen inntrykk til at det norske bankvesenet vil følge etter de kriserammede bankene i USA.

- Jeg har jobbet i bankvesenet siden 1989. Dermed fulgte jeg det gjennom krisen fra 1990 til 1992. Fra den gang har hoveddelen av det norske bankvesenet etter min mening stått sterkt. Det speiler igjen utviklingen i samfunnsøkonomien og i næringslivet. Med så sterk oljepris som vi har nå, vil det nok stort sett gå ganske bra i Norge, sier han, før han legger til:

- I forbindelse med subprimekrisen og tap i tilknytning til det, vil nok de norske bankene klare seg ganske bra, mener han.

Finansiell rådgivning
Fra april begynner Knoff som partner i Norscan Partner AS. Han blir en av ti partnere i selskapet, der mange tidligere har hatt seniorposisjoner i næringslivet. Gerhard Heiberg er styreleder og en av partnerne i Norscan Partners. Han har i likhet med de andre partnerne eierandeler i selskaper. Jarl Whist er daglig leder.

- Jeg ønsker nå å jobbe med bedriftsrådgivning og finansiell rådgivning, da jeg har god bakgrunn fra finans, samt dette med kjøp og salg av virksomheter. Jeg ønsker meg også styreverv, sier Knoff.

Han ser på partnerskapet med et tiårsperspektiv.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere