*Nettavisen* Økonomi.

- Båtplass ingen menneskerett

Sundet mellom Bygdøy og Killingen i Oslo. Foto: Halvard Alvik (Scanpix)

Staten står på sitt, mens båtfolk truer med prostituerte og narkotikatrafikk.

14.01.08 15:57

Staten mener det ikke er noen menneskerett å lagre båten på parkeringsplasser i Oslo sentrum. Båtfolket truer med prostituerte og narkotikatrafikk.

NA24 - din næringslivsavis

Mens staten vil ha åpen parkeringsplass for alle ved Bygdøy Sjøbad, vil båtfolket ha vinterlagring av båtene sine på den samme parkeringsplassen. Båtforeningen hevder åpen parkering gjør plassen til Oslos mest populære sted for nattens fugler.

- Parkeringsplassen var tidligere stengt med bom. Statsbygg åpnet den med den følgen at det er den mest populære kvelds- og nattparkeringen i Oslo sentrum. Skjønner du hva jeg mener? spør Arne Johan Vagle, styreleder i Killingen Båtforening, retorisk til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Byens mest populære parkering
Det Vagle mener er noe bydelspolitiker i Frogner, Bjarne Ødegaard (H), tidligere har sagt. Ifølge Ødegaard var det problemer med narkotika- og horetrafikk på den avsidesliggende parkeringsplassen før bommen ble satt opp.

Med bommen fjernet hevder styrelederen i Båtforeningen at parkeringsplassen på ny har blitt et populært utfartssted for lyssky virksomhet. Han ønsker seg bommen tilbake og muligheter for å lagre båtene på parkeringsplassen - i hvert fall om vinteren.

- Minister Heidi Grande-Røys har avvist at det kan være båtopplag der om vinteren, selv om ingen bruker parkeringsplassen da, forteller Vagle.

- Ja, bortsett fra nattens fugler, legger han til.

- Ikke overbevist
Området har vært et senter for båtfolk i mange tiår og det er samlet båter og utstyr for millioner av kroner der. Men etter at leiekontrakten til Sjøsenteret Killingen gikk ut i april, vedtok staten at området skulle bli utfarts- og badested for Oslofolket - og ikke lenger bare forbeholdt Båtforeningens medlemmer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fornyingsdepartementet

- Statsbygg har utarbeidet en miljørapport som påviser at det ikke er noen forurensning som følge av vinteropplag på parkeringsplassen. Statsråden er til tross for dette ikke overbevist om at det er tilfelle, sier styreleder Vagle.

Ønsker ikke båtopplagring
Men i departementet er det liten forståelse for ønsket om vinteropplag av båter på parkeringsplassen.

- Når det gjelder båtopplag har vi ikke ønsket at det skal drives på statens grunn. Det gjør at landskapet ikke blir så åpent og ryddig som vi ønsker at det skal være. Det er ingen menneskerett å ha båtopplag midt i Oslo sentrum, sier Jørund Leknes (SV), politisk rådgiver for fornyingsminister Heidi Grande Røys, til NA24.

Ministeren har for øvrig blitt invitert til å møt opp på båtforeningens årsmøte den 11. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag