*Nettavisen* Økonomi.

- Bedre enn aksjer

Foto: Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Forvalter traff innertier på aksjeoppgang - nå anbefaler han å ta gevinst og heller satse på ...

Finansrådgivningsselskapet Finansco anbefaler nå å ta gevinst på aksjer - og heller satse pengene på obligasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

I sin forrige markedsoppdatering traff finansselskapet svært godt med rådet om å hamstre aksjer.

Les mer: - Beste kjøpsmulighet på mange tiår

Hovedindeksen på Oslo Børs var på dette tidspunktet på 230-tallet. Nå har partner i Finansco, Eirik Furuseth, kommet med en oppdatering hvor han anbefaler å være litt mer forsiktig med aksjekjøp.

Satser på junk
- Fortsatt opprettholder vi at aksjer er fundamentalt svært rimelige som aktivaklasse, og representerer en særdeles hyggelig kjøpsmulighet. I skrivende stund passerer hovedindeksen på Oslo Børs 280 poeng, og vi mener dette representerer en god mulighet for å ta gevinster for den mer tradingorienterte investor.

Rådet fra Furuseth ut til kundene er nå å slenge seg på fond som har høy andel high yield-obligasjoner.

- Amerikansk og europeisk High Yield gjorde det svært godt i april, mens vi i Norge ikke så det samme løftet for obligasjoner, selv om utviklingen også her var hyggelig. April ble den beste måneden på 22 år for amerikanske High Yield obligasjoner med en oppgang på 12.47 prosent. Omtrent tilsvarende prosentuell oppgang ble også registrert i europeiske High Yield obligasjoner, skriver Furuseth i oppdateringen.

- Dette er interessant å merke seg siden det var europeiske og amerikanske High Yield obligasjoner som i 2007 signaliserte den forestående økonomiske nedgangen. Disse begynte å falle hele 5 måneder før aksjemarkedene endelig ga opp.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Lavt priset
Det fondet som blir anbefalt er Delphi Kombinasjon, som ifølge Finansco har en profil som er bra for investorer som vil ha med seg en obligasjonsopptur.

- Vi mener det ligger en svært god risk/reward i å kjøpe norske high yield obligasjoner via fond, og da helst forsøke å finne fond som ikke har for mye bankpapirer, skrives det videre i oppdateringen.

- Dersom man velger å kjøpe fremmedkapitalpapirene har man bedre beskyttelse ved en eventuell konkurs, (kjøper du aksjer har du tapt alt) og en del obligasjoner har vært så lavt priset at oppsiden, etter vår vurdering, har vært like høy som ved å kjøpe aksjer. Vi tror high yield obligasjoner vil gå bedre enn aksjer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.