NA24.no

- Bernander var mer opptatt av å «ha det moro»

Foto: Helle Frost
Sist oppdatert:
NHO-topp langer ut mot den avgående NHO-direktøren.

Norsk Industris mektige leder, Stein Lier-Hansen, har en beskjed til NHOs påtroppende sjef, Kristin Skogen Lund.

- Hun må fokusere mer på indretjenesten.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

Det var i forbindelse med at Stein Lier-Hansen stilte til «Det Store Intervjuet» lørdag, at han slapp bomben om de interne gnistningene i NHO-systemet.

LES DET STORE INTERVJUET HER:

Noe av skylden legger han på avgående konsernsjef, John Gordon Bernander.

- Du la ut litt av en hyllest til Kristin Skogen Lund da hun ble annonsert som ny NHO-sjef denne uken. Er du så glad for å bli kvitt John Gordon Bernander?

- På mange måter tror jeg Kristin Skogen Lund kan gjøre en god jobb i NHO-systemet. Jeg håper hun vil fokusere mer på indretjenesten, sier Lier-Hansen.

- Han er i slutten av karrieren sin

- Så Bernander var ikke så god på indremedisin?

- Nei. Han er i slutten av karrieren sin og var mer opptatt av å «ha det moro». De eksterne oppgavene har fått høyere prioritet og, som jeg, synes han dette er mer moro og utfordrende enn å ta fatt på en restruktureringsprosess, slanke organisasjonen, jobbe med effektiviseringstiltak. Det er jo mer ubehagelige oppgaver, sier Stein Lier-Hansen til Nettavisen NA24.

- Kristin Skogen Lund er mye yngre og har jobbet mye mer med akkurat slike prosesser som er nødvendig. Hun er riktig person til riktig tid.

Det som har vært en underliggende konflikt, ifølge Lier-Hansen, er at styret i Norsk Industri har jobbet beinhardt med å redusere medlemsavgiften.

- Vi har siden etableringen i 2006, redusert avgiften fra 1,75 promille av lønnskostnadene til den enkelte bedrift, til en promille nå, og vi skal videre ned. De mener at NHO må følge etter, men det betyr selvfølgelig at NHO må slanke sine administrasjonsbudsjetter kraftig, sier sjefen for Norsk Industri.

- Det har ikke NHO vært villig til å gjøre raskt nok, fortsetter han.

- Johnny mener at alternativet til å nedbemanne, er å verve flere medlemmer. Det er Norsk Industri prinsipielt uenig i.

- Overrasket over Stein Lier-Hansen

John Gordon Bernander slår kraftig tilbake.

- Jeg er noe overrasket over hvordan Stein Lier-Hansen presenterer Norsk Industris premiehistorikk i forhold til NHO. Realiteten er at i 1993 var kontingenten på 2,6 promille og er nå redusert til 1,15 promille. Kontingenten skal videre ned til én promille i 2014, sier John Gordon Bernander til Nettavisen NA24.

- Da jeg startet i NHO var det en uttrykt forventning om å skulle ned i en promille i kontingent. Det har jeg fulgt opp og har gjennomført reduksjonen fra 1,25 til 1,15 og fått vedtatt i Representantskapet fremdriftsplanen for å sluttføre dette i 2014, fortsetter Bernander.

Den avtroppende NHO-sjefen viser samtidig til at NHOs styrende organer, hvor Norsk Industri er godt representert, lagt til grunn en vekststrategi opp mot 560.000 sysselsatte årsverk i medlemsbedriftene.

- Det er forøvrig første gang jeg hører at Norsk Industri skulle være prinsipielt uenig i å verve flere medlemmer. De har tvert om deltatt aktivt i de ulike vervetiltak som vi har tilrettelagt for og invitert felleskapet i NHO med på. Tiltak som også er en konsekvens av vedtakene og målene fastsatt av våre foresatte i Representantskapet, sier Bernander.

- Glimrer med sitt fravær

Han blir meget overrasket over at Stein Lier-Hansen sier at han har vært mer opptatt av å ha det moro, enn å jobbe med effektiviseringstiltak og kostnadsreduksjoner.

- Stein Lier-Hansen er den som nærmest konsekvent har meldt forfall til de arenaer vi har i fellesskapet, for å drøfte oss frem til felles standpunkter og felles administrative og organisatoriske beslutninger. Så når han betegner det som mindre moro må det være grunnlaget for at han som oftest glimrer med sitt fravær, sier Bernander.

På et punkt er de to kamphanene enig. At vi har for sterk lønnsvekst i Norge i forhold til våre konkurrerende land.

- Jeg er den første til å bekymre meg over at vi har for sterk lønnsvekst i forhold til våre konkurrentland. På det området dokumenterer Teknisk Beregningsgrunnlag på desimalen, effekten av de ulike oppgjør. Tallene får tale for seg selv, sier Bernander.

- LO-modellen best
- Noen landsforeninger har NHO i navnet sitt, andre ikke. Dere har det ikke. Er det ikke litt symbolikk i det. Funker egentlig NHO-modellen?

- De små landsforeningen har ofte NHO i navnet. Det vil løfte dem opp i folks bevissthet, mens de store, som blant annet Norsk Industri, vi har ikke det behovet, sier Lier-Hansen.

- Tar du LO, så er forbundene medlem av LO, mens medlemmene av Fellesforbundet, er medlem av Fellesforbundet, ikke av LO, fortsetter han.

- I NHO er det omvendt. Ta for eksempel Norsk Hydro. Det er medlem av sin landsforening, men parallelt er det også medlem av NHO. Det skaper en organisasjonsstruktur som krever mye mer å håndtere i det daglige.

- Du ønsker LO-modellen?

- Jeg mener bestemt at det er en modell som ville bidratt til å ha en mer effektiv organisasjon, enn det NHO har nå, men nå er ikke det et diskusjonstema.

Uformell lederstil

- Frank Sinatra gjorde det på sin måte. Jeg hører fra mange hold at du liker å gjøre det på din måte?

- Jeg har en lederstil som er uformell, det er riktig. Den beste måten å få resultater, er å være uformell. Den daglige kontakten med miljøbevegelsen, politiske partier og byråkratiet er veldig viktig. Det er min måte å jobbe på.

- Det er mange her på huset som er veldig flinke på statistikk og utredninger, så det får de gjøre uten mye innblanding fra meg. Jeg liker mest å kommunisere, jobbe med det politiske spillet, å presentere budskap og forklare politiske problemstillinger.

- Ikke lett å temme

- Men for en NHO-sjef er du ikke lett å temme?

- Nei, det er jeg forsåvidt ikke. Jeg oppfatter meg som lojal mot de som jeg mener jeg skal være lojal mot. Jeg har et eget styre, som jeg forholder meg til og det bestemmer hva jeg skal jobbe med.

- Så har vi selvfølgelig en utfordring i NHO, hvor vi er over 20 landsforeninger med hver sine direktør, å få alle enige i det som er fellesinteressene for NHO.

- Der kan vi såklart være litt ustyrlige. Vi er opptatte av å gjøre en god jobb for våre respektive landsforeninger. Vi er ikke alltid like flinke til å se på hvordan vi kan få fellesskapet til å bli enda bedre.

- Ifjor da Bernander og Flåthen forhandlet, var jo ikke alle medlemsbedriftene like happy med utfallet?

- Nei, stemmer det. Jeg var i utlandet og ble oppringt av mitt styre, som uttrykte en voldsom, og da mener jeg voldsom, frustrasjon for det lønnsoppgjøret som ble gjennomført.

- Det førte til at styret i Norsk Industri og enkelte bedrifter, ba om en evaluering av hvordan det lønnsoppgjøret ble gjennomført. Da måtte jeg fronte det. «Hvordan kunne det gå så gæli?»

- Ja, men sånn er livet

- Det oppstod en konflikt?

- Jeg vil ikke si en konflikt, men det førte til interne gnisninger, helt klart.

- Mellom deg og Bernander?

- Ja, for det var vi som måtte fronte det styrene våre mente. Jeg for Norsk Industri og han for NHO.

- I år var det frontfag oppgjør?

- Ja, og da er Fellesforbundet og vi først ute.

- Og da har jo egentlig ikke Bernander noe han skulle ha sagt. Det må jo være veldig frustrerende?

- Ja, men sånn er livet.

Mest lest i Nettavisen akkurat nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere