NA24.no

- Beste kjøpsmulighet på mange tiår

Finansrådgiver ser store muligheter på børsen.

Finansrådgivningselskapet Finansco er over seg av begeistring for det norske aksjemarkedet. I en rapport til sine kunder skriver selskapet at «dette er den beste kjøpsmuligheten på mange tiår»

NA24 - din næringslivsavis

Finansco driver videre i lokalene til spareselskapet Totalvekst som fikk inndratt konsesjonen. Det nye selskapet drives under en konsesjon fra Pareto.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Spennende uke
Finansco skriver i sin rapport at denne uken blir spennende for aksjeinvestorene, ettersom tallene for første kvartal begynner å tikke inn.

- Det vil ikke komme som en stor overraskelse at det går, og har gått forferdelig dårlig i de fleste bedriftene for tiden. Verdensøkonomien er inne i en dyp resesjon, og det verste i realøkonomien ligger mest sannsynlig foran oss. (Boligpriser, arbeidsledighet etc.). Like fullt finnes det etter vår mening sterkere argumenter for å kjøpe seg eksponering mot aksjemarkedet enn på svært lenge, heter det i rapporten, som er skrevet at Eirik Furuseth.

Finansco-sjefen Eirik Furuseth mener at bildet i aksjemarkedet gjentar seg; midt i resesjonen drar det i gang et kraftig rally i aksjemarkedet.

- Hovedårsaken til dette er at aksjemarkedet i svært stor grad prises på forventninger. Forventningene til en vending i realøkonomien vil prises inn i aksjemarkedet før selve vendingen kommer. Dette gjelder både opp og ned, heter det.

Lavt priset
Furuseth trekker frem tre punkter som viser at det er et meget godt tidspunkt for å gå inn i aksjemarkedet.

* Oslo Børs er priset svært lavt både dersom man ser prisingen i forhold til inntjening og bokførte verdier. Historien viser at aksjemarkedet er en svært viktig indikator for realøkonomien, og ikke motsatt. Aksjemarkedet starter klatringen før vi ser klar bedring i makroøkonomien.

* Myndigheter verden over har satt i gang kraftige hjelpetiltak for å bedre økonomien, og effektene av kraftige rentekutt er i ferd med å inntreffe.

* Vi tror dette er den beste kjøpsmuligheten vi vil se på svært lang tid, og oppgangen kan komme fort, og med en styrke som vil overraske mange.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere