NA24.no

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)

- Beste kvartal noensinne

Sist oppdatert:
Protector leverer sitt beste kvartal- og halvårsresultat siden starten i 2004.

Tegnede bruttopremier endte hele 35 prosent bedre enn første halvår i fjor. Forsikringsselskapet har med det halt inn 516,9 millioner kroner hittil i 2008. Andre kvartal alene sto for 198,4 millioner kroner av dette.

NA24 – din næringslivsavis

I andre kvartal i fjor lå brutto tegnet premie på 144,7 millioner kroner.

Den opptjente bokførte premien i andre kvartal var 146,2 millioner kroner, opp fra 86,5 millioner kroner året før. Etter utbetalte premiepenger sitter det Oslo Børs-registrerte selskapet igjen med et resultat før skatt på 48 millioner kroner, og et teknisk resultat på 8,08 millioner kroner. Det er en klar forbedring fra i fjor da de fikk et resultat før skatt på 3,5 millioner kroner og et teknisk resultat på minus 2,2 millioner kroner. Bokførte utbetalte premier kostnadsføres til 121,4 millioner kroner mot 71 millioner i fjor.

Det trøblete aksjemarkedet første kvartal i år trakk riktignok resultatet noe ned for Protector. Likevel velger de å øke eksponeringen av sine finansielle midler til 15,2 prosent, skiver de i sin pressemelding. De skriver også at styret er fornøyd med utviklingen og forventer forbedret lønnsom vekst i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere