*Nettavisen* Økonomi.

- Beste kvartal på fire og et halvt år for eurosonen

De tidligste indikatorene for økonomisk vekst i eurosonen peker mot det beste kvartalet på over fire år. Foto: Ralph Orlowski (Getty Images)

Solid avslutning på beskjedent år for Europas økonomi.

16.12.15 10:50

De tidligste indikatorene for økonomisk vekst i eurosonen peker mot det beste kvartalet på over fire år, selv om regionen saktnet farten i årets siste måned.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

I desember tikket den samlede innkjøpssjefsindeksen, der 50 markerer skillet mellom opp- og nedgang, ned til 54,0 fra 54,2 i november.

- Ekspansjonen sett i desember var tilstrekkelig til å fullføre det sterkeste kvartalet med vekst målt av undersøkelsen på fire og et halvt år, melder Markit, som utfører undersøkelsen blant innkjøpssjefene.

Geografisk sette spriker utviklingen blant de store økonomiene i regionen. Mens undersøkelsen signaliserer fortsatt solid vekst i Tyskland, bremser Frankrike.

Året sett under ett har likevel ikke vært noe fyrverkeri for økonomisk vekst for landene i valutasamarbeidet. Ifølge sjeføkonom Chris Williamson i Markit signaliserer undersøkelsen en BNP-vekst på 0,4 prosent for kvartalet, som innebærer en økonomisk vekst på 1,5 prosent i 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag