*Nettavisen* Økonomi.

- Bestilte drap på banktopp

Foto: (Scanpix)

Den prominente russiske bankmannen Alexei Frenkel er arrestert for å ha beordret drapet på en sentralbank-topp.

13.01.07 17:52

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alexei Frenkel, 35, som var toppsjefen i VIP Bank og gründer av Sodbiznesbank er nå arrestert for å ha beordret Andrei Kozlov drept, ifølge Moscow Times.

NA24 - din næringslivsavis

Kozlov som ble skutt 13. september var visestyreleder i den russiske sentralbanken. Han trakk lisensen til begge Frenkels banker i 2004 på mistanke om hvitvasking for kriminelle bander.

Ifølge den russiske avisen har det gått rykter om at Sodbiznesbank var involvert i drapet på Kozlov, og politiet skal ved siden av Frenkel ha arrestert to andre.

I oktober ble tre ukrainere arrestert mistenkt for å ha utført drapet på Kozlov og hans sjåfør.

Drapet på Kozlov var det mest profilerte bestillingsmordet på en offentlig ansatt under Vladimir Putins ledelse. Kozlovs død var også et hardt slag for en økonomi som kjemper for å fremstå som ryddig, og bli mer interessant for utenlandske investorer.

Han jobbet iherdig med å fjerne korrupsjonen fra det russiske bankvesenet og stengte i 2006 alene hele 44 banker. Han jobbet også hardt for å sørge for at de som blir dømt for skattebrudd ikke kan jobbe i banksektoren.

Populariteten til Kozlov blant russerne var enorm etter at han tvangsinnførte innskuddsforsikring i bankene, men hos de mindre bankene var han derimot ikke så godt likt.

Flere av disse er tungt kriminelt belastet og benytter seg ofte av mafiaen for å løse sine problemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.