NA24.no

- Betaler gjerne mer for julebord

Vanlig med egenandel for julebord i norske kommuner.

Fredrikstad kommune måtte denne uken avlyse kjempearrangementet i Kongstenhallen. Bare 500 av 7500 ansatte meldte seg på julebordet da de ble forespeilet en regning på 200 kroner.


Det får kommunene i Norges største byer til å rynke på nesen.

Kan gjerne betale mer

– Vi har mange ansatte som gjerne vil betale mer i egenandel. Det er ingen som er misfornøyd med dette, meg bekjent, sier HMS-sjef Egil Harstad i Stavanger kommune til Nettavisen.

Han forteller at kommunen opererer med en egenandel på 150 til 200 kroner.

– I Stavanger kommune er vi opptatt av at vi skal vise moderasjon. Dette er ikke noe kommunen skal bruke veldig mye penger på, fortsetter han.

Stavanger kommune har rundt 10.000 ansatte. Det er ikke et felles arrangement for hele kommunen. Virksomhetene i kommunen bestemmer selv om de vil ha sitt eget julebord.

- Det varierer fra virksomhet til virksomhet. Det er ingen i kommunen som fører oversikt over dette, sier HMS-sjefen.

Betaler ikke for alkohol

I Trondheim kommune er det heller ikke uvanlig med egenandel.

– Den overstiger knapt 300 kroner, og det er god oppslutning, sier spesialkonsulent Ingar Lundereng i arbeidsmiljøenheten til Nettavisen.

Han ønsker ikke ha en formening om Fredrikstad kommune sin gjøren og laden.

Som Stavanger har heller ikke Trondheim kommune et felles arrangement. Kommunens 13.500 ansatte er fordelt på 220 enheter.

– Vi ber alle våre ansatte vise måtehold med alkohol, og ifølge våre retningslinjer dekker vi ikke alkohol, fortsetter Lundereng.

Får 180 kroner hvert år

I hovedstaden er det lagt føringer på hvor mye kommunen kan bruke på velferdsformål per ansatt. Det er altså 180 kroner per år – resten må de ansatte betale selv.

- Jeg har ingen formening om hva Fredrikstad kommune velger å gjøre, sier fagsjef Harald Nævdal ved seksjon for personalledelse i Byrådsavdeling for finans til Nettavisen.

Han vet ikke hvor mange av de 50 virksomhetene i kommunen som eventuelt opererer med egenandel på julebordet.

- På vårt julebord har vi en egenandel på 300 kroner, sier han.

Oslo kommune teller rundt 40.000 ansatte.

Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere